Futbol sahasından halterde dünya şampiyonluğuna

Futbol sahasından halterde dünya şampiyonluğuna

- Düzce'de futbol oynarken kendisini haltere yönlendiren antrenörü ile yola çıkan Nuray Levent, son olarak Akdeniz Oyunları'nda gösterdiği başarıyı 2020 Tokyo Olimpiyatları'na taşımak için çalışmalarını sürdürüyor- Milli halterci Nuray Levent:- "Herkes 'B


DÜZCE (AA) - TAYYİB HOŞBAŞ - Milli halterci Nuray Levent, kazandığı dünya ve Türkiye şampiyonluklarını, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya ile taçlandırmak istiyor.

Yaklaşık 4 yıl önce halı sahada arkadaşları ile futbol oynayan Nuray Levent'in güçlü ve atletik yapısını keşfeden antrenörü Yasin Aydın, 18 yaşındaki sporcuyu haltere yönlendirdi. Bir dönem yapmak istemediği haltere ailesinin de desteğiyle adapte olan Nuray, kısa süre içerisinde Türkiye ve dünya şampiyonlukları elde etti.

18. Akdeniz Oyunları'nda, kadınlar 63 kilo kategorisinde mücadele eden milli halterci Nuray Levent, silkmede kaldırdığı 116 kilo ile altın, koparmada da 95 kilo ile gümüş madalya kazandı.

Milli sporcu Nuray Levent, geçen yıl Tayland'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda kızlar 58 kiloda koparmada 84 kiloyla gümüş, silkmede 107 kiloyla altın madalya kazanırken, toplamda 191 kiloyla dünya şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Halter müsabakalarında aldığı derecelerle hem kız çocuklarına hem de Türk sporculara örnek olan Nuray, madalya hedefiyle 2020 Olimpiyatları'na hazırlanıyor.


- "Madalya istiyorum, rengi hiç fark etmez"


Nuray Levent, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antrenörü Yasin Aydın'ın hayatını değiştirdiğini söyledi.

Arkadaşlarıyla futbol oynadığı sırada antrenör Aydın'ın kendisinin yanına geldiğini anlatan Nuray, şöyle konuştu:

"Şu an içinde bulunduğumuz spor salonunun yan tarafında arkadaşlarımla futbol oynuyordum. Antrenörüm Yasin Aydın yanıma geldi, böyle başladım haltere. Bir iki gün geldim spor salonuna. Daha sonra gelmedim. Sonra Yasin hocam bizim eve geldi, sporcu olarak beni istiyordu, ailemle konuştu. Annem ve babam, yanımda olduklarını belirterek beni tekrar haltere gönderdi. Böyle başladı serüven."

Haltere başladığı sıralarda bayanların bu spora ilgi göstermediğine değinen Nuray, "İlk başladığımda bayanlar hiç gelmiyordu. Herkes 'Bu erkek sporu' diyordu. Bayanlar olarak 'onlarsız da yapabiliriz'i göstermek için başladık, başardık da. Şu an Türkiye çapında birçok bayan haltercimiz var." ifadelerini kullandı.

Akdeniz Oyunları'nda çok heyecanlandığını belirten Nuray, şunları kaydetti:

"İlk olarak Sırbistan'da bronz madalya aldım. 2015 yılında Yıldızlar 15 Yaş Altı Şampiyonası'nda 3 rekor kırarak 3 altın madalya kazandım. 2016 Avrupa Şampiyonası'nda 3 bronz madalya aldım, 2017'de Yıldızlar Dünya Şampiyonu oldum. Bu arada Türkiye'de devam eden yıldızlar, gençler ve büyükler şampiyonalarında da madalyalar aldım. Bu yıl da Akdeniz Oyunları vardı. Orada da koparmada gümüş, silkmede altın madalya aldım. Akdeniz Oyunları, ilk oyunlar maçımdı ve çok istiyordum. Orada çok heyecanlıydım. Yakaladığım başarının ardından Cumhurbaşkanımız telgrafla tebrik etti. O telgrafı görünce daha bir mutlu oldum."

Çalışmalarını azimli bir şekilde sürdürdüğünü vurgulayan Nuray, "Benim tek hedefim 2020 Olimpiyatları. Onun için çalışıyorum. Allah izin verirse birinci oluruz. Ama birinci olamazsak rengi olmayan bir madalya istiyorum, rengi hiç fark etmez. Yeter ki madalya alayım." diye konuştu.


- "Eminim şampiyon Nuray Levent olacak"


Milli sporcunun antrenörü Yasin Aydın, 28 yıldır halter sporuyla uğraştığına dikkati çekerek, Nuray ile tanışma hikayesini şu şekilde anlattı:

"Sporcu olacak çocuk ya da kişi kendisini belli ediyor. Yürüyüşü, hareketliliği ile yetenekli sporcu kendisini belli eder. Nuray'ı halı sahada futbol oynarken gördüm. Top vuruşu mest etti beni, hoşuma gitti. Bacak gücünü iyi kullanması, topa iyi yön verişini görünce 'Bu bana lazım' diye düşündüm. 'Ülkeye de böyle bir sporcu lazım' dedim. Halter sporu da Türkiye'de yeniydi, sporcu lazımdı. Üretmemiz gerekiyor, üretmek istiyorsak fabrika lazım. Makine biziz ama ürün lazım. Ürün de çocuklar. Kız çocuklardan da Nuray'ı seçtik."

Aydın, Nuray'ın bir ara halteri bıraktığını aktararak, "Nuray ilk başlarda antrenmanlara gelmemezlik yaptı. Evine, kapısına kadar gittik. Evine misafir olduk, ailesi ile konuştuk. Ailesiyle de destek oldu, son kararı orada verdik. Biz de antrenman programlarımızı uyguladık, yeri geldi ağrısı sızısı oldu ama iyi bir yetenek kazandırdık. İnşallah bundan sonra da devamı gelecek." değerlendirmesinde bulundu.

"Madalyanın rengi sarı olmalı." ifadesini kullanan Yasin Aydın, "Nuray'ın hedefi olimpiyatlarda madalya almak. Onun hedefi rengi olmayan bir madalya ama benim hedefim olimpiyatta sarı renkli, altın bir madalya. Ben eminim çok büyük bir aksilik çıkmazsa şampiyon Nuray Levent olacak." diyerek sözlerini tamamladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :