Futbol: İtalya Süper Kupası

Futbol: İtalya Süper Kupası

Napoli, Juventus'u penaltı atışlarında 6-5 yenerek, 24 yıl aradan sonra kupayı kazandı

DOHA (AA) - İtalya Süper Kupası finalinde Napoli, normal süresi 1-1, uzatma bölümü ise 2-2 sona eren maçta Juventus'u penaltı atışlarında 6-5 mağlup ederek, 24 yıl aradan sonra İtalya Süper Kupasını kazandı.  

Katar'ın başkenti Doha'daki 15 bin kapasiteli Casim bin Hamad Stadı'ndaki karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Juventus oldu. Juventuslu Carlos Tevez 5. dakikada topu ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. 

68. dakikada gelişen Napoli atağında Guzman'ın ortaladığı topu kafayla ağlara gönderen Higuain 1-1'lik eşitliği sağladı. Maçta bu sonuçla sona erdi ve uzatma bölümüne geçildi. 

Uzatma dakikalarında Juventuslu Pogba'nın pasıyla ceza alanında buluşan Tevez 106. dakikada topu ağlara göndererek, takımına 2-1 üstünlüğü getirdi. 

Napoli'de Higuain, 118. dakikada takımına bir gol daha kazandırdı ve skorda 2-2 eşitlik sağlandı. Uzatma bölümü de 2-2 sona erince, karşılaşmada penaltı atışlarına geçildi.

Napoli'de Higuain, Ghoulam, Albiol, Gökhan İnler, Gargano ve Coulibaly penaltı atışlarını gole çevirirken, Jorginho, Martens ve Callejon ise sonuç alamadı. 

Juventus'ta Vidal, Pogba, Marchisio, Morato ve Bonucci  penaltı atışlarını gole çevirmeyi başardı. Tevez, Chiellini, Pereyra ve Padoin ise atışlarda başarılı olamadı. 

Napoli, Doha'da elde ettiği galibiyetle son kez 1990 yılında Arjantinli efsanevi futbolcu Diego Maradona ile müzesine götürdüğü İtalya Süper Kupası'nı ikinci kez kazandı.

Kaynak:Haber Kaynağı