Futbol: Hazırlık maçı

Futbol: Hazırlık maçı

- Aarhus: 1 - Galatasaray: 3


Stat: Ceres Park

Hakemler: Kristoffer Kristofferssen, Heine Sorensen, Dennis Wollenberg Rasmussen (Danimarka)

Aarhus: Steffen Rasmussen (Dk. 46 Hagelskjaer), Daniel Christensen (Dk. 46 Mikanovic), Khodzhaniiazov, Backman (Dk. 46 Jonsson), Buur (Dk. 76 Gribenco), Pedersen (Dk. 77 Torp), Bjarnason, Petersen (Dk. 46 Emil Christensen), Spelmann (Dk. 46 Stage), Amini (Dk. 46 Hvidt), Junker (Dk. 46 Zacho)

Galatasaray: Muslera (Dk. 64 Eray İşcan), Linnes (Dk. 64 Sabri Sarıoğlu), Chedjou (Dk. 85 Salih Dursun), Hakan Balta (Dk. 64 Donk), Carole, Hamit Altıntop (Dk. 86 Gökay Güney), Dzemaili (Dk. 64 Birhan Vatansever), Bruma (Dk. 85 Emrah Başsan), Sneijder, Sinan Gümüş, Berk İsmail Ünsal (Dk. 64 Yasin Öztekin)

Goller: Dk. 25 Hakan Balta (Kendi kalesine) (Aarhus), Dk. 38 ve 53 Bruma, Dk. 89 Yasin Öztekin (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 41 Pedersen, Dk. 77 Torp, Dk. 90 Mikanovic (Aarhus), Dk. 61 Dzemaili (Galatasaray)


AARHUS (AA) - Galatasaray, Danimarka Süper Lig ekiplerinde Aarhus ile yaptığı hazırlık karşılaşmasını 3-1 kazandı.

13. dakikada Amini'nin pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Petersen'in yerden sert vuruşunda, kaleci Muslera soluna uzanarak köşeden topu çeldi ve daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

18. dakikada Petersen'in ara pasıyla hareketlenen ve Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Junker'in ceza sahasına girer girmez şutunda, kaleci Muslera iki hamlede topu kontrol etti.

25. dakikada Aarhus, Hakan Balta'nın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Soldan çalımlarla çizgiye inen Petersen'in yerden ortasında, çizgi üzerinde Junker'en önce müdahale etmeye çalışan Hakan Balta ters bir vuruşla meşin yuvarlağı kendi filelerine gönderdi: 1-0

34. dakikada Galatasaray, Bruma ile gole yaklaştı. Sneijder ile verkaç yaparak savunmanın arkasına sarkan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Bruma'nın vuruşunda, Steffan Rasmussen üzerine gelen topu çeldi.

38. dakikada Galatasaray, skoru eşitledi. Sneijder'in pasıyla soldan hareketlenen Bruma, ceza sahası içinde iki oyuncuyu geçtikten sonra yerden uzak köşeye şık bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

40. dakikada soldan Bjarnason'un yaptığı ortada, ceza sahası içinde Backman'ın kafa vuruşu sonrası top yan direğe çarparak oyuna döndü ve daha sonra savunma meşin yuvarlağı kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

53. dakikada Bruma, takımının ve kendisinin ikinci golünü atarak Galatasaray'ı öne geçirdi. Sağdan çalımlarla Aarhus ceza sahasına giren Dzemaili'nin getirdiği topu arka direkte önünde bulan Bruma, düzgün bir vuruşla golü attı: 1-2

58. dakikada Sneijder'in pasıyla ceza sol çaprazında topla buluşan Bruma'nın uzak köşeye falsolu şutunda, kaleci Hagelskjaer uzanarak meşin yuvarlağı çeldi.

72. dakikada Sneijder'in pasıyla soldan hareketlenen Yasin'in çizgiye indikten sonra yaptığı ortada, kale önünde Sinan Gümüş'ün vuruşu sonrası top yan direğe çarptıktan sonra oyuna döndü ve Aarhus savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

81. dakikada Stage'nin uzun pasıyla soldan Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Zacho kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun dar açıya rağmen yaptığı vuruşta kaleciden dönen top yine kendisine çarptıktan sonra Sabri'den sekti ve kaleci Eray İşcan meşin yuvarlağı kontrol etti.

89. dakikada Galatasaray, üçüncü gole ulaştı. Sinan Gümüş, rakip savunmadan kaptığı topla sağdan ceza sahasına girerken, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şut çekmek yerine pasını Yasin Öztekin'e aktardı. Bu oyuncu da müsait durumda topu ağlarla buluşturdu: 1-3

Galatasaray, müsabakadan 3-1 galip ayrıldı.


- Maçtan notlar


Aarhus karşısında Galatasaray adına 2 gol atan Bruma, hazırlık maçlarında yine boş geçmedi.

İsviçre kampında yapılan Thun, Zürih ve Young Boys müsabakalarında rakip ağları birer kez havalandıran Portekizli oyuncu, Aarhus önünde de skora katkı yaparak 5 gole ulaşmış oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında bir grup Galatasaray taraftarının meşale yakması, tepki çekti. Üst tribünde yakılan meşalelerden bazıları alt tribünde yine Galatasaraylı taraftarların üzerine, biri ise sahaya atılırken, sarı-kırmızılı diğer futbolseverler bu durumu ıslıklarla protesto etti.

Galatasaray'da Carole, Sneijder ve Sinan Gümüş, bu maçta 90 dakika sahada kaldı.

Müsabakayı 4 bin 527 futbolseverin izlediği açıklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :