Futbol: Hazırlık maçı

Futbol: Hazırlık maçı

Sheffield United: 2 - Fenerbahçe: 1

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında İngiltere 1. Lig takımlarından Sheffield United ile Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin aileleri yararına yaptığı özel maçı 2-1 kaybetti.

Dünyanın en eski stadı olarak bilinen Bramall Lane'da oynanan maçtan önce iki takım da ısınmaya "Sheffield United v Fenerbahçe 31 July 2014 #SOMA" yazılı tişörtlerle çıktı. "SOMA" kelimesindeki "O" harfinde her iki takımın da kendi kulüplerinin armasına yer vermesi dikkati çekti. Maça İngiliz taraftarlar çok fazla ilgi göstermezken, yaklaşık 2 bin kişilik Fenerbahçe taraftarı mücadeleyi tribünden izledi. Müsabaka, Soma'da hayatını kaybedenler anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başladı. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, karşılaşmaya Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Bruno Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Raul Meireles, Emre Belözoğlu, Diego Ribas, Moussa Sow ve Pierre Webo'dan oluşan ilk 11'le çıktı. İngiliz temsilcisinde ise teknik direktör Nigel Clough, Howard, Flynn, Butler, McGahey, Davies, Doyle, Reed, McGinn, Porter, Campbell-Ryce, McNulty 11'ini sahaya sürdü.

Mücadeleye etkili başlayan sarı-lacivertliler, isabetli ve hızlı pas yaparak topu ayağında tuttu. Beklerini hücum bölgesine kadar çıkararak, rakibi üzerinde baskı kuran Fenerbahçe, karşılaşmanın 11. dakikasında Caner'in soldan ortasında Webo'nun kafayla kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Golün ardından Sheffield United, oyunda dengeyi kurarken, karşılıklı gol girişimleri sonuç vermedi ve müsabakanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda da etkili bir performans gösteren Fenerbahçe, Sow ve Diego ile girdiği gol pozisyonlarından yararlanamadı. İlerleyen dakikalarda maçı dengeleyen İngiliz ekibinde, 75. dakikada Reed'in sağdan ortasında arka direkte uygun durumda kafa vuruşunu yapan Porter, skoru 1-1'e getirdi. Fenerbahçe, 90. dakikada Davies'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda altı pas içinde yükselen Collins'in golüne engel olamayınca sahadan 2-1 yenik ayrıldı. 

Bu maçın ardından Danimarka'ya geçecek sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi'nin son şampiyonu İspanyol temsilci Sevilla ile 2 Ağustos Cumartesi günü Kopenhag'daki Brondby Stadı'nda karşılaşacak.

 

- Yanal, 22 futbolcuya şans verdi

 

İlk yarıda değişikliğe gitmeyen Ersun Yanal, ikinci yarıda 11 değişiklik yaptı.

Deneyimli teknik direktör, ikinci yarının başında kaleci Volkan Demirel'in yerine Mert Günok, orta sahada Mehmet Topal ve Meireles'in yerine Alper Potuk ile Selçuk Şahin, savunmada da Bekir İrtegün'ün yerine Michael Kadlec'i oyuna aldı. Maçın devamında da Mehmet Topuz, Hasan Ali Kaldırım, Cristian Baroni, Serdar Kesimal, Muhammet Akarslan, Hakan Cinemre ve Samuel Holmen forma şansı buldu.

Yanal, Sheffield United karşısında 22 oyuncusunu görme fırsatı buldu.

 

- Meşale, maçı durdurdu

 

Müsabaka, sarı-lacivertli taraftarların yaktığı meşaleler nedeniyle kısa bir süre durdu.

Fenerbahçeli taraftarların, karşılaşmanın ilk yarısında meşale yakması üzerine Japon hakem Ryuji Sato, mücadeleyi durdurdu. Tribünlerdeki meşalelere özel güvenlik görevlileri yangın tüpüyle müdahale ederken, sahaya atılan birkaç meşalenin söndürülmesinin ardından maç kaldığı yerden devam etti.

 

- Sow'dan centilmenlik örneği

 

Fenerbahçe'nin Senegalli yıldızı Moussa Sow, karşılaşmada centilmenlik örneği sergiledi.  

Mücadelenin 67. dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında top Sow'dan auta çıktı. Ancak Japon hakem Sato, korner kararı verdi. Topun kendisinden çıktığını söyleyen yıldız golcü, hakemin kararını değiştirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı