Futbol: Hazırlık maçı

Futbol: Hazırlık maçı

Rapid Wien: 3 - Galatasaray: 1

Stat: Ernst Hapel

Hakemler: Gerhard Grobelnik, Roland Braunschmidt, Habib Tekeli (Avusturya)

Rapid Wien: Maric (Dk. 46 Knoflach), Schrammel (Dk. 46 Behrendt), Petsos (Dk. 46 Schwab), Sonnleitner (Dk. 46 Maximilian Hofmann), Beric (Dk. 57 Prosenik), Schaub (Dk. 46 Grahovac), Steffen Hofmann (Dk. 46 Stangl), Dibon (Dk. 46 Haring), Pavelic (Dk. 63 Weinwurm), Wydra (Dk. 46 Grozurek), Alar

Galatasaray: Eray İşcan, Veysel Sarı, Chedjou, Hakan Balta (Dk. 75 Koray Günter), Telles, Selçuk İnan (Dk. 69 Yekta Kurtuluş), Melo, Olcan Adın (Dk. 75 Berk Yıldız) , Emre Çolak (Dk. 58 Amrabat), Bruma (Dk. 64 Umut Bulut), Burak Yılmaz (Dk. 75 Aydın Yılmaz)

Goller: Dk. 27 Chedjou (Galatasaray), Dk. 29 Wydra, Dk. 52 Behrendt, Dk. 90 Alar (Rapid Wien)

Sarı kart: Dk. 40 Selçuk İnan (Galatasaray)

 

VİYANA (AA) - Sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya'da kamp yapan Galatasaray, Rapid Wien ile oynadığı maçı 3-1 kaybetti.

Kamp dönemindeki ilk maçında Avusturya bölgesel lig ekiplerinden Vorwarts Steyr'i 3-1 mağlup eden teknik direktör Cesare Prandelli yönetimindeki sarı-kırmızılı takım, ikinci maçında ise bu ülkenin önemli ekiplerinden Rapid Wien ile karşılaştı.

Ev sahibi takımın daha iyi başladığı maçta, Galatasaray 27. dakikada korner atışı sonrasında Chedjou ile bulduğu gol ile 1-0 öne geçti. Ancak baskılı oynayan Rapid Wien kısa sürede bu gole yanıt verdi ve 29. dakikada Wydra'nın golüyle skora eşitlik getirdi.

Daha sonra Galatasaray'ın Burak Yılmaz ile iki önemli pozisyondan sonuç alamadığı maçın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

Mücadelenin ikinci yarısına hızlı başlayan Galatasaray'ın 50. dakikada Bruma ile bir topu direkten döndü. Ancak tekrar kontrolü eline alan Avusturya ekibi, duran top organizasyonu sonucu 52. dakikada Behrendt ile gole ulaşarak 2-1 öne geçti.

Kalan bölümde özellikle savunma anlamında sıkıntı yaşayan ve ileride de istediği pozisyonları bulmakta zorlanan Galatasaray karşısında istekli mücadelesini devam ettiren Rapid Wien, 90. dakikada Alar ile bir gol daha buldu ve karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

 

- Sahaya giren taraftarlar, Filistin bayrağı açtı

 

Karşılaşmanın sonlarına doğru birkaç taraftar, bulundukları tribünlerden atlayarak sahaya girdi.

Mücadelenin 81. dakikasında sahaya giren iki taraftar, güvenlik görevlileri tarafından çıkartıldı. Ancak ilerleyen dakikalarda başka taraftarlar da sahaya girerken, iki taraftar Filistin bayrağı açtı.

Bu sırada Galatasaraylı taraftarların bulundukları tribünlerden "Kahrolsun İsrail" sloganları atıldı.

Tribünden atlayan bir taraftar ise bacağından yaralandı. Sağlık ekibinin müdahale ettiği taraftar, daha sonra hastaneye götürüldü.

Öte yandan, karşılaşmayı yaklaşık 5 bin sarı-kırmızılı taraftar izledi. 

 

- Galatasaray, yarın Budapeşte'ye geçecek

 

Galatasaray, Avusturya'daki 11 günlük kamp çalışmasını yarın tamamlayarak Macaristan’ın başkenti Budapeşte'ye geçecek.

Sarı-kırmızılı takım, 27 Temmuz Pazar günü Macar ekibi Honved ile oynayacağı hazırlık maçıyla ilk etap yurt dışı kampını tamamlayarak, İstanbul'a dönecek.

Kaynak:Haber Kaynağı