Futbol: 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri

Futbol: 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri

Andorra: 0 - Bosna Hersek: 3

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri B Grubu'nda Andorra ile deplasmanda yaptığı maçı 3-0 kazandı.

Bu skorla Bosna Hersek, 5. maçında ilk galibiyetini alarak puanını 5'e yükseltti. Andorra ise 5. maçından da sahadan puan almayı başaramadı.

Maçın başında sonuna kadar etkili bir oyun sergileyen Bosna Hersek, 13. dakikada Edin Dzeko'nun golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı skorla sona erdi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Bosna Hersek, Dzeko ile bir gol daha bularak 49. dakikada farkı 2'ye çıkardı: 0-2. Dzeko, 62. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Manchester City forması giyen tecrübeli futbolcu Andorra filelerini 3. kez havalandırarak "hat-trick" yaptı. Bosna Hersek, Andorra'yı Dzeko'nu golleriyle 3-0 yendi.

Öte yandan İstanbul Başakşehir'den Edin Visca 90 dakika sahada kalırken, Gaziantepspor'dan Ognjen Vranjes 73. dakikada yerini Edin Cocalic'e bıraktı.

Bu arada, Safet Susic'in yerine Bosna Hersek A Milli Takımı Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Mehmed Bazdarevic, ilk maçında galibiyet sevinci yaşadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :