Futbol: 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri

Futbol: 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri

19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, eleme turu 10. Grup'taki üçüncü ve son maçında Hollanda'ya 1-0 yenilmesine karşın Elit Tur'a çıktı


İSTANBUL (AA) - 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, 2017 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 10. Grup'taki üçüncü ve son maçında Hollanda'ya 1-0 mağlup olmasına rağmen Elit Tur'a yükseldi.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Bulgaristan'ın Balchik şehrindeki Balchik Stadı'nda oynanan karşılaşmanın tek golünü 7. dakikada Weerden kaydetti.

İlk maçında Moldova'yı 1-0, ikinci karşılaşmada da Bulgaristan'ı 3-0 mağlup eden Türkiye, Hollanda'ya yenilmesine rağmen, grupta ikinci olarak adını Elit Tur'a yazdırdı.

19 Yaş Altı Kadınlar Ülke Sıralaması'nda ilk üçte bulunan Fransa, İngiltere ve Almanya'nın doğrudan katılacağı Elit Tur'da 24 takım dörderli olarak 6 grupta mücadele edecek. Mayıs 2017'de oynanacak Elit Tur maçlarında gruplarını lider bitirecek 6 takım ile tüm gruplar arasındaki en iyi ikinci finallere katılmaya hak kazanacak.

Şampiyonaya ev sahipliği yapacak Kuzey İrlanda, 8-20 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak finallere direkt katılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :