Futbol: 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Finalleri

Futbol: 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Finalleri

- Mayısta Azerbaycan'ın ev sahipliği yapacağı finallerin grup kuraları çekildi

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 17 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nin grup kura çekimi başkent Bakü'de yapıldı.

Bakü Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen kura çekimine, Elit Tur'da gruplarını lider tamamlayan 8 takımın yanı sıra grupların en iyi 7 ikincisi ve ev sahibi Azerbaycan olmak üzere 16 takım katıldı.

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov'un da katıldığı etkinlikte kuralar, eski İtalyan kaleci Francesco Toldo, eski Azerbaycanlı futbolcu İskender Cavadov ve ses sanatçısı Röya Ayhan tarafından çekildi.

Ev sahibi Azerbaycan, A Grubu'nda Portekiz, Belçika ve İskoçya ile eşleşti. B Grubu'nda, finallere ilk kez katılan Bosna Hersek'in rakipleri Ukrayna, Almanya ve Avusturya oldu.

C Grubu'nda, Fransa, Danimarka, İngiltere ve İsveç yer alırken, D Grubu İtalya, Sırbistan, Hollanda ve İspanya'dan oluştu.

Şampiyonanın grup maçları 5-12 Mayıs'ta, çeyrek final maçları ise 14-15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Yarı final maçları 18 Mayıs'ta, final karşılaşması ise 21 Mayıs'ta yapılacak.

Karşılaşmaların tümü Bakü'deki farklı statlarda oynanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :