Freni boşalan halk otobüsünün şoförü faciayı önledi

Freni boşalan halk otobüsünün şoförü faciayı önledi

Talas ilçesinde, ferin boşalan halk otobüsünü durdurabilmek için yaklaşık 2 kilometre kaldırımlara sürterek ilerleyen sürücü, boş araziye girerek durabildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Talas ilçesinde, ferin boşalan halk otobüsünü durdurabilmek için yaklaşık 2 kilometre kaldırımlara sürterek ilerleyen sürücü, boş araziye girerek durabildi.

Mevlana Mahallesi'nden şehir merkezine gitmekte olan Habip Sineci yönetimindeki 38 AB 033 plakalı halk otobüsünün, Mehmet Timuçin Caddesi'nde yokuş aşağı inerken freni boşaldı.

Frenlerin tutmaması dolayısıyla hızlanan otobüsü, hızını keserek durdurabilmek için kaldırımlara sürterek yaklaşık 2 kilometre ilerleyen Sineci, önüne çıkan araç ve yayaları da uyarmak için sürekli kornaya bastı ve manevra yaptı.

Sineci, Melikşah ve Halef Hoca caddesi kavşağını da hızla geçen otobüsü, yolun boş olduğu bir anda ters yönde kalan Rifat Yıldırım Parkı yanındaki boş araziye yönlendirdi.

Kaldırımdaki bir ağaca çarparak kökünden söken otobüs, girdiği boş arazide de yaklaşık 300 metre sürüklendikten sonra durdu.

Kazada, otobüsteki 4 yolcu ile sürücü yara almadan kurtuldu. 

Sineci, AA muhabirine, frenleri tutmadığı için otobüsü durduramadığını, çevredekileri uyarmak için de sürekli korna çalarak ve manevra yaparak ilerlediğini söyledi.

Bu sırada aklına birkaç kilometre ötedeki parkın yanında bulunan boş arazinin geldiğini ifade eden Sineci, şöyle devam etti:

"Frenler tutmayınca paniğe kapılmadım. Otobüsün hızını kesmek ve durdurabilmek için kaldırımlara sürterek ilerledim ama yokuş aşağı indiğimiz için sürekli hızlandık. Bu şekilde parkın bulunduğu caddeye kadar ilerledim. Burada boş bir arazi olduğunu biliyordum. Araçta yolcularım da vardı. Yol müsait olunca karşı şeride geçtim ve kaldırımı aşarak araziye girdim. Biraz sürüklendikten sonra durabildim. Kimseye bir zarar gelmediği için mutluyum."

Kaynak:Haber Kaynağı