"Fransız yaşam tarzı", Fransız Sarayı'nda sergilenecek

"Fransız yaşam tarzı", Fransız Sarayı'nda sergilenecek

Lüks iç dekorasyonla ilgili 15 Fransız markasının ürünlerinin yer aldığı "Fransız Yaşam Tarzı" sergisi, yarın ve 26 Kasım'da gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği ve Business France'ın katkısıyla düzenlenen Fransız Yaşam Tarzı (Art de Vivre A la Française) sergisi, Fransız Sarayı'nda yarın açılacak. 

Serginin açılışı dolayısıyla Fransız Sarayı'nda düzenlenen törende konuşan Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Türkiye'de, özellikle de İstanbul'da yüzyıllardır çok iyi tanınan ve beğenilen Fransız yaşama sanatının, yarın 2 günlüğüne açılacak "Fransız Yaşam Tarzı" sergisinde yer alacağını dile getirdi. 

Domenach, Delhi, Riyad, Beverly Hills ve New York'un ardından İstanbul'da gerçekleştirilen sergide, Fransız kültürel mirası ve yaşam sanatını temsil eden 15 Fransız markasının yer aldığını kaydederek, Fransız Sarayı'nda da görülebilen Fransız dekorasyonunun öne çıkan noktalarını, "gelenekler", "yaratıcılık", "tasarım", "beceri" ve "inovasyon" şeklinde sıraladı. 

Serginin Türkiye'deki iç dekorasyon sektörüne, Fransız lüks dekorasyonunun uzmanlığını, dünyaca ünlü estetiğini ve yüksek kalitesini göstermeyi amaçladığını belirten Domenach, serginin, Fransız Enstitüsü tarafından çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen "Lezzet Haftası" kapsamına düzenlendiğini söyledi. 

Domenach, son 10 günde ünlü isimlerin Fransa'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için konserlerinde üzüntülerini sunduğuna değinerek, Madonna'nın Stockholm'de Edith Piaf'ın "La vie en rose" şarkısını, Celine Dion'un Amerikan Müzik Ödülleri'nde yine Edith Piaf'ın "L'Hymne a l'amour" şarkısını seslendirdiğini, Ajda Pekkan'ın da Kıbrıs konserinde Fransızca şarkı söylediğini, U2'nun üyelerinin de Paris'i çiçeklerle ziyaret ettiğini anlattı. 

Muriel Domenach, "Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi (Yaşamaya devam edeceğiz, dolu dolu yaşamaya)" dedi.

- Sergi

Lüks iç dekorasyonla ilgili 15 Fransız firmasının ürünlerinin yer aldığı "Fransız Yaşam Tarzı" sergisi, yarın ve 26 Kasım'da Fransız Sarayı'nda gerçekleştirilecek. İş dünyası profesyonellerine açık olacak sergideki firmalar, Türkiye'de uzun vadeli çalışmak için ortak bulmayı hedefliyor. 

100 yıldan fazla geçmişe sahip firmaların uzmanlık alanları masa, mobilya, aydınlatma araçları, bronz eşya, ev tekstili, yatak, kuzine, deri eşya, çakmak, dolmakalem ve aksesuarlar, musluk yapımı ve sıhhi tesisat malzemeleri, duvar kağıdı, duvar panoları ve iç mimarlık olarak sıralanıyor. Markalardan bazılarının Dolmabahçe Sarayı'nda da ürünleri bulunuyor. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı