Fransız iş adamına Afrika'da yolsuzluk iddiası

Fransız iş adamına Afrika'da yolsuzluk iddiası

Afrika'da yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla dün gözaltına alınan Fransız taşımacılık ve iletişim sektörünün önemli şirketlerinden Bollore Grubu'nun sahibi ve üst düzey üç yöneticisinin gözaltı süresi uzatıldı

PARİS (AA) - Afrika'da yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla dün gözaltına alınan Fransız taşımacılık ve iletişim sektörünün önemli şirketlerinden Bollore Grubu'nun sahibi ve üst düzey üç yöneticisinin gözaltı süresinin uzatıldığı duyuruldu.

Kamu yayıncısı France Info, Bollore Grubu'nun sahibi Vincent Bollore ve 3 üst düzey yöneticisinin gözaltı süresinin uzatıldığını bildirdi.

Le Monde gazetesi, Bollore Grubu'nun Afrika'da işletmesini sürdürdüğü 16 limandan ikisinin ihale işlemleri sırasında, devletin üst yöneticilerini ikna etmek için rüşvet vererek yolsuzluk yaptığının belirlendiğini iddia etmişti.

Afrika ülkeleri Gine ve Togo'da bulunan limanların işletmesini 2009-2010 yıllarında haksızca alan Bollore hakkında ön soruşturma açılmıştı.

Bollore'ye bağlı iletişim şirketi Havas'ın bazı Afrikalı liderlerin seçilmeleri ve iktidarlarını korumaları için düşük faturalı kampanyalar düzenlediği belirtilen haberlerde, şirketin bölgedeki gücünü kullanarak, siyasi değişiklikleri sağladığı da iddia edilmişti.

Haberlerin ardından, Bollore şirketinin borsadaki hisseleri yarım günde yüzde 6 değer kaybetmişti.

Dünyanın en büyük 500 şirketi arasında yer alan ve 1822'de kurulan Bollore Grup'un yaklaşık 60 bin çalışanı bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :