Fransa'nın Mulhouse kentindeki yangın

Fransa'nın Mulhouse kentindeki yangın

Fransa'nın Mulhouse kentindeki yangında ağır yaralanan ve önceki gün yaşamını yitiren anne Nihal Ertuç'un cenazesi Türkiye'ye gönderildi.

Mulhouse'da 1 Ekim Pazar gecesi çıkan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği yangında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren Ertuç için Mulhouse Türk Kültür Merkezi'nde cenaze töreni düzenlendi.  Yangında 9 yaşındaki kızları Sanem'i kaybeden Ertuç ailesinin 8 yaşındaki oğulları Eyüp'ün de tedavisi ağır yaralı olarak kaldırıldığı Nancy Hastanesi'nde sürüyor.

CENAZEYE MİLLETVEKİLİ USTA VE YAŞAR DA KATILDI

Gözyaşları arasında kılınan cenaze namazının ardından İstanbul'da toprağa verilmek üzere, Frankfurt üzerinden Türkiye'ye gönderilen Ertuç'un cenazesine Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sonbahar Dönemi Genel Kurulu için Fransa'da bulunan AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ve AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar da katıldı.  Cenaze namazı sonrası Mulhouse Türk Kültür Merkezi'nde Türklerle bir araya gelen milletvekilleri, başsağlığı dileklerinde bulundu. Türkiye'nin Strazburg Başkonsolosu Özgür Çınar ve Strazburg Din Hizmetleri Ataşesi Fevzi Hamurcu'nun da katıldığı törende, yangın sonrası açılan soruşturma ve güvenlikle ilgili bilgi verildi. Milletvekili Usta ve Yaşar, daha sonra yangının meydana geldiği binayı ziyaret ederek bilgi aldı.

leyla.jpg

leyla.jpg-2.jpg