Fransa'nın ilk İslam bankası hizmete girdi

Fransa'nın ilk İslam bankası hizmete girdi

PARİS (AA) – Fransa’da İslami kurallara göre faaliyet gösterecek olan ilk banka, Paris yakınlarında, Seine-et-Marne bölgesindeki Chelles kasabasında...

PARİS (AA) – Fransa’da İslami kurallara göre faaliyet gösterecek olan ilk banka, Paris yakınlarında, Seine-et-Marne bölgesindeki Chelles kasabasında hizmete girdi.

Bankanın, yaklaşık 3 bin mudi topladığı bildirilirken, bu mudilerin yüzde 5’ini şirketler, yüzde 95’ini özel şahıslar oluşturuyor. Banka, gelecek yıl içerisinde ülke genelinde 20’ye yakın şube açmayı planlıyor. Yaşam sigortası, sağlık sigortası ve diğer bankacılık faaliyetlerini üstlenecek banka faiz ve spekülasyon işlemlerinde bulunmayacak. Bankanın içinde, müşteriler için mescit de bulunuyor.

Banka, alkol, tütün, kumarhane, şans oyunu ve silah ticareti gibi alanlarda yatırımcı ve müşteri kabul etmeyecek. 2012 yılında kurulan ve daha önce sadece internet üzerinden hizmet veren banka, şu ana kadar 7 milyon avro mevduat topladı.

Kuruluş aşamasından itibaren çeşitli radikal gruplardan tehdit alan banka, önümüzdeki yıllar itibarıyla da 20 bin kişilik istihdam sağlamayı planlıyor.  

Fransa’da çoğu Kuzey Afrika kökenli yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Fransa, Avrupa’da Müslümanların en fazla yaşadığı ülkeler arasında ilk sırada.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı