Fransa'dan yurt dışına savaşmaya gidenler

Fransa'dan yurt dışına savaşmaya gidenler

Paris'teki Orly Havaalanı'nda Suriye’deki iç savaştan döndüğü tahmin edilen üç kişi gözaltına alındı

PARİS (AA) – Fransız polisi, Paris Orly Havaalanı'nda, Suriye’deki iç savaştan döndüğü tahmin edilen üç kişiyi gözaltına aldı.

Kimlikleri açıklanmayan ve Türkiye üzerinden Fransa’ya geldikleri belirtilen şüphelilerin, 2013 yılı Şubat ayından bu yana Suriye’deki savaşa katıldıkları tahmin ediliyor.

Gözaltına alınanlardan birinin, 2012 yılında Toulouse kentinde düzenlediği farklı saldırılarda yedi kişiyi öldürdükten sonra polis operasyonu sonucu ele geçirilen Muhammed Merah’ın kız kardeşinin eşi olduğu bildirildi.

Meclis geçen hafta, Fransız gençlerinin, Suriye ve Irak gibi yerlere savaşmaya gitmesini engellemeyi amaçlayan yeni terörle mücadele yasa tasarısını kabul etmişti.

Yürürlüğe girmesi için senatonun da onayı gereken tasarıya göre, savaş bölgelerine gitmek isteyenlerin yurt dışına çıkışlarına geçici yasak getirilebilecek. Gerektiği hallerde, Irak ve Suriye gibi iç savaşların sürdüğü yerlere çatışmaya gitmek isteyenlerin ülkeden çıkışına 6 ay süreyle yasak koyulacak ve bu sürenin uzatılması gündeme gelebilecek.

 İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, geçen hafta yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye’deki savaşlara giden, gitmek isteyen veya buralardan dönen Fransız vatandaşı ve bu ülkede oturma izni olan kişilerin sayısının 930 civarında olduğunu ifade etmişti.

Cazeneuve, gelen ihbarlar sonucu 70 kişinin ise yurt dışına savaşmak için gitmesinin engellendiğini belirtmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı