Fransa'daki yerel seçimler

Fransa'daki yerel seçimler

Başbakan Valls, seçim yenilgisi sonrası istifa etmeyeceğini açıkladı

PARİS (AA) - Fransa Başbakanı Manuel Valls, iktidardaki Sosyalist Parti'nin (PS) seçimleri kaybetmesinin ardından istifa etmeyeceğini belirterek, "Bu, mevcut duruma yeni bir siyasi krizi ekleyecektir" dedi.

BFM televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Valls, yerel seçimlerdeki yenilgi sonrası istifa edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, "Hayır. Bu, mevcut duruma yeni bir siyasi krizi ekleyecektir. Ayrıca halkın benden istediği bu değil. Halk, benim görevde kalmamı, onları dinleyerek, istihdam ve ülkeyi yeniden şekillendirmek için icraatlara devam etmemi istiyor" dedi.

İl Genel Meclisi seçimlerinin hükümeti etkilemeyeceğini savunan Valls, yenilginin sorumluluğunu üstlendiğini ve önemli olanın bütün sol partilerin biraraya gelmesi olduğunu belirtti.

Muhtemel bir kabine değişikliğine ilişkin soruya da Valls, PS ile Avrupa Ekoloji-Yeşiller Partisi (EELV) arasında bir anlaşma olduğu takdirde kabine değişikliği olabileceğini söyledi.

Pazar günü yapılan yerel seçimlerde merkez sağ ittifakı 66 bölgede kazanırken, 34 bölgenin yönetimini PS ve iktidar ortakları almıştı. Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin partisi Halk Hareketi Birliği (UMP) İl Genel Meclisi seçimleri tarihindeki en büyük başarısını kazanmış, PS ise daha önce yönetimini elinde bulundurduğu 25 bölgeyi kaybetmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı