Fransa'daki uçak kazası

Fransa'daki uçak kazası

Yardımcı pilotun evinde arama yapıldı

BERLİN (AA) - Fransa’nın güneyinde düşen Lufthansa’ya ait Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağını düşüş anında kullanan yardımcı pilot Andreas Lubitz’in Almanya’nın Düsseldorf kentindeki evinde arama yapıldı.

Fransız makamlarının talebiyle, polisin, Germanwings uçağını düşürmekle suçlanan Lubitz’in evinde arama yaptığı, pilotun psikolojik hastalığı olup olmadığına veya uçağı neden düşürdüğüne dair ipucu aradığı ifade edildi.

Lubitz’in, Rheinland-Pfalz eyaletinin Montabaur kentindeki diğer evinde de arama yapılacağı kaydedildi.

Düsseldorf Savcılığı'ndan söz konusu kişinin özellikle kişisel dokümanlarıyla ilgilenildiğini ve bunların değerlendirmesinin zaman alacağını açıkladı.

Almanya Hava Güvenliği Dairesi de rutin olarak Lubitz hakkında yapılan incelemelerde göze çarpan bir şeyin tespit edilmediğini bildirildi.

Düsseldorf Belediyesi ise yardımcı pilot Lubitz’in 18 Aralık 1987'de doğduğunu, daha önce ifade edildiği gibi 28 değil 27 yaşında olduğunu bildirdi. 

Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanlığı uçak kazasında hayatını kaybeden 150 kişiden 149'unun uyruğunu açıkladı. 

Barcelona'dan Düsseldorf'a giderken düşen uçakta 75 Alman ve 52 İspanyol vatandaşının bulunduğunu bildirdi.

Bunun yanı sıra ABD ve Arjantin'den 3’er, İngiltere, Avustralya, Kolombiya, İran ve Venezuela’dan 2’şer, Meksika, Japonya, Danimarka, Hollanda, Belçika, Fas’dan da 1’er yolcu bulunduğu ifade edildi. Bir kişinin uyruğunun ise henüz belirlenemediği kaydedildi.

Alman vatandaşları arasında 3 kişinin Kazakistan, 1 kişinin de Japonya vatandaşlığına da sahip olduğu ifade edildi. İspanyol vatandaşları arasında İsrail, Fas, Meksika ve İngiltere olmak üzere 4 kişinin çifte vatandaşı olduğu tespit edildi. Ayrıca Venezuela vatandaşı olan 1 kişinin aynı zamanda Şili vatandaşlığı da bulunduğu belirtildi.

Lufthansa'ya bağlı Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi yolcu uçağı iki gün önce Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüştü. 6 uçuş görevlisi ve 144 yolcunun bulunduğu uçaktan kurtulan olmadığı belirtilmişti. Uçağın ses kayıtlarının değerlendirilmesi sonucunda Marsilya Başsavcısı Brice Robin, yardımcı pilot Andreas Lubitz’in "uçağı bilinçli bir şekilde alçalttığını" açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı