Fransa'daki rehine krizi

Fransa'daki rehine krizi

Fransa İslam Konseyi (CFCM), Saint-Etienne-du-Rouvray kentindeki bir kilisede yaşanan rehine krizine ilişkin bildiri yayımladı- Bildiride, bir papazın hayatını kaybettiği haberini büyük bir üzüntüyle karşıladıkları ve bu terör saldırısını şiddetle kınadık

PARİS (AA) - Fransa İslam Konseyi (CFCM), Fransa'nın Saint-Etienne-du-Rouvray kentindeki kiliseye düzenlenen saldırıyı kınadı.

CFCM tarafından yapılan yazılı açıklamada, Fransa'daki Hristiyanlarla dayanışma içinde olunduğu ve bir papazın hayatını kaybetmesinin üzüntüyle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, saldırı için "alçakça ve barbarca" ifadesi kullanılırken CFCM yetkililerinin, olayın ardından Fransa Kardinaller Konferansı Başkanı Georges Pontier ile telefonda görüştüğü ve kendisine birlik ve beraberlik mesajı ilettiği aktarıldı.

Öte yandan Saint-Etienne-du-Rouvray kenti imamı Muhammed Karabila de yayımladığı açıklamada olaydan üzüntü duyduğunu belirtti.

Fransa'nın kuzeybatısında yer alan Saint-Etienne-du-Rouvray kentinde sabah ayini sırasında kiliseye giren 2 kişi, 3'ü din adamı olmak üzere 5 kişiyi rehin almıştı.

Bir papazı öldüren bir kişiyi ağır yaralayan 2 terörist, polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Ölen papazın 84 yaşındaki Jacques Hamel olduğu bildirilmişti. Olayın ardından Saint-Etienne-du-Rouvray kentine giden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise 2 teröristin DAEŞ'le bağlantılı olduğunu dile getirmişti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :