Fransa'da traktörler trafiği felç etti

Fransa'da traktörler trafiği felç etti

AB'nin mali destek verdiği tarım bölgelerinin yeniden düzenlenmesini protesto eden yüzlerce çiftçi, traktörleriyle Toulouse kenti ve çevresindeki otoyollara çıkarak trafiği durdurdu

TOULOUSE (AA) - Fransa'da çiftçiler, Avrupa Birliği'nin (AB) mali destek verdiği tarım bölgelerinin yeniden düzenlenmesi kararını protesto amacıyla ülkenin güneybatısındaki Toulouse şehri ve çevresindeki otoyollarda traktörlü eylem yaparak trafiği felç etti.

Ouest France gazetesinde yer alan haberde, Toulouse ve çevresinde sabahın erken saatlerinde başlayan traktörlü eylemin şehre ulaşımı sağlayan tüm ana ve çevre yolları tıkadığı belirtildi.

Haberde, AB'nin mali destek programı sağladığı tarım bölgeleri listesinin yeniden düzenlenerek şehir ve çevresindeki bazı köy ve kasabaların listeden çıkarılması kararının alındığı ve bu durumun çiftçilerin tepkisine neden olduğu ifade edildi.

Yüzden fazla traktörün katıldığı eylemde, otoyolda trafiği yavaşlatma ve durdurma yöntemlerinin uygulandığı ve bölgedeki kentlerin de bu durumdan etkilenecekleri vurgulandı.

Toulouse ve çevresinde yaşayan yaklaşık bir milyon kişiyi mağdur eden eylemin, kararın Fransa Meclisi tarafından onaylanacağı 15 şubat tarihine kadar devam etmesi bekleniyor.

Geçen yıl 400 olan mali destek verilen tarım bölgesi sayısının yeni düzenlemeyle 170'e düşürülmesi öngörülüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :