Fransa’da polisler yine meydanlardaydı

Fransa’da polisler yine meydanlardaydı

Ülkede çalışma koşullarını protesto eden binlerce polis, protesto gösterileri yaptı- Polis sendikalarının temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Hollande, temsilcilere polislerin sorunlarının giderilmesi için gerekli talimatı vereceğini söyledi - S

PARİS (AA) - Fransa’da çalışma koşullarını protesto eden binlerce polis, ülkenin çeşitli kentlerinde protesto gösterileri düzenledi.

Başkent Paris’teki gösteride 900 polis, meclis binası önünde toplandı. Sivil giysileri ile protestoya katılan polisler, çalışma koşularının düzeltilmesi için sloganlar attı.

Polisler, Paris dışında Nancy, Strasbourg, Nantes, Nice, Marsilya, Reims, Pau, Rouen, Grenoble, Orléans, Montpellier, La Rochelle, Clermont-Ferrand, Rennes, Perigueux, Lyon kentlerinde de bugün yine protesto gösterileri gerçekleştirdi.

- Hollanda sendika temsilcilerini kabul etti

Cumhurbaşkanı François Hollande, akşam saatlerinde polis sendikaları temsilcilerini Elysee Sarayı’nda kabul ederek, emniyet mensuplarının sorunlarını dinledi. Hollande, sendika temsilcilerine polislerin sorunlarının giderilmesi için gerekli talimatı vereceği sözünü verdi.

Elysee Sarayı’ndaki toplantıya, Başbakan Manuel Valls ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ile Adalet Bakanı Jean-Jacques Urvoas da katıldı.

Bu arada BFM televizyon kanalının düzenlediği bir anket, seçmenin yüzde 88’inin polislerin gösterilerine destek verdiğini ortaya koydu.

Çalışma koşullarının dışında son dönemde polislere yönelik bazı silahlı saldırılar, polis sendikalarının tepkisine yol açtı. Sendikalar, ülke genelinde artan terör saldırıları yüzünden sürekli fazla mesaiye kalınmasından ve polislerin kendisini koruması için yeterli fiziksel araç ile gereçten yoksun olmasından şikayetçi.

Fransız polisi, ilk olarak geçen pazartesi gecesi Champs-Elysees Meydanı'nı 400 polis aracıyla kapatarak çalışma şartlarını protesto etti. Emniyet Genel Müdürlüğünün gösteriyle ilgili soruşturma başlatmasının ardından polislerin eylemleri son bir haftadır ülke genelinde aralıksız sürüyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :