Fransa'da ordudan atılan generale ret

Fransa'da ordudan atılan generale ret

Fransız Danıştayı, yasaklanan sığınmacı karşıtı gösteriye katıldığı için ordudan atılan generalin itirazını reddetti

PARİS (AA) - Fransız Danıştayı, valilikçe yasaklanan sığınmacı karşıtı gösteriye katılan generalin ordudan atılması sonrası yaptığı itiraz başvurusunu reddetti.

Danıştaydan yapılan yazılı açıklamada, Şubat 2016'da Calais kentinde düzenlenen sığınmacı karşıtı bir gösteriye katıldığı için ordudan atılan General Christian Piquemal'in başvurusunun reddedildiği belirtildi.

Açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmasına rağmen gösteriye katılan Piquemal'ın "görev ve sadakat sorumluluklarını yerine getirmediği" için Cumhurbaşkanı tarafından görevine son verildiği ve bu durumun yasalara uygun olduğu kaydedildi.

Kararda, General Piquemal'in bir asker olduğu ve görevi gereği görev ve sorumlulukları bulunduğu, bu nedenle ifade özgürlüğü gibi haklarının sınırlandırılabileceği belirtildi.

1995-1999 yılları arasında Fransız Yabancı Lejyonu'nu idare eden Piquemal, Calais kentinde aşırı sağcıların çağrısıyla düzenlenen sığınmacı karşıtı bir gösteriye katılmış ve megafonla göstericileri yönlendirmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :