Fransa'da engelli çocukların annelerinden vinç üzerinde protesto

Fransa'da engelli çocukların annelerinden vinç üzerinde protesto

Lille ve Strazburg kentlerinde üç anne, engelli çocuklarının eğitimlerinde yaşanan sorunlara dikkati çekmek için gece yarısından bu yana inşaat vincinin üzerinde eylem yapıyor

PARİS (AA) - Fransa'nın Lille ve Strazburg kentlerinde üç anne, engelli çocuklarının eğitiminde yaşadıkları sorunlara dikkati çekmek amacıyla inşaat vinci üzerinde protesto gösterisi düzenliyor.

Le Figaro gazetesinde yer alan habere göre, Lille kentinde engelli çocuk annesi iki kadın 60 metre yüksekliğinde bir vincin üzerine çıktı.

Vince, yerel saatle 03.00 sıralarında tırmanan anneler, "Çocuğum için bir okul istiyorum" yazılı döviz astı ve engelli çocuklara devlet tarafından daha fazla olanak sağlanmasını talep etti.

Engelli çocukların ailelerinin, çocuklarının eğitimi için işlerinden feragat ettikleri ve zorlu yaşam şartlarına sahip oldukları kaydedilirken, annelerin yetkililerden taleplerine somut cevaplar alana kadar eylemi sürdürecekleri belirtildi.

Diğer yandan birbirleriyle bağlantılı olduğu tahmin edilen benzer bir eylem de ülkenin doğusundaki Strazburg kentinde düzenlendi.

Şehrin kuzey bölgesinde bulunan bir vincin üzerine yerel saatle 04.00'te tırmanan Estelle Hoffer isimli "Engelli Yurttaş Kolektifi" üyesi bir anne, 9 yaşındaki engelli oğlu için eğitim desteği talebinde bulundu.

Kamu yayıncısı France Info, Hoffer'in geçen yıl haziran ayında benzer bir eylemi gerçekleştirdiğini yazdı.

Engelli çocukları olan annelerin eylemleri devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :