Fransa'da cumhurbaşkanı adayı Macron'a destek yüzde 62'yi buldu

Fransa'da cumhurbaşkanı adayı Macron'a destek yüzde 62'yi buldu

PARİS (AA) - Fransa'da cumhurbaşkanı seçimi adayı Yürüyüş Hareketi Lideri Emmanuel Macron'a ikinci tur için aşırı sağcı Marine Le Pen'e karşı desteğin...

PARİS (AA) - Fransa'da cumhurbaşkanı seçimi adayı Yürüyüş Hareketi Lideri Emmanuel Macron'a ikinci tur için aşırı sağcı Marine Le Pen'e karşı desteğin yüzde 62 olduğu bildirildi.

Elabe kamuoyu şirketinin yaptığı ankete göre, Macron oylarını salı günü yapılan bir önceki ankete göre yüzde 3 artırdı.

Le Pen'e destek ise yine aynı oranda azalarak yüzde 38'e geriledi.

Macron ve Le Pen çarşamba akşamı karşılıklı olarak ilk kez televizyonda tartışmışlar, tartışmadan sonra yapılan yorumlarda Macron'un daha ikna edici bulunduğu belirtilmişti.

İki saatten fazla süren ve yaklaşık 16 milyon kişinin izlediği programda Le Pen'in saldırgan tavırları dikkati çekerken her iki adayın da kendi projelerini anlatmak yerine karşı tarafın projelerini eleştirmesi tepki çekmişti.

Fransa'da 23 Nisan'da yapılan, 11 adayın yarıştığı cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda, salt çoğunluk sağlanamamış, oyların yüzde 24,01'ini alan Macron ve yüzde 21,30'unu alan Le Pen, ikinci tura kalmıştı.

Macron, merkez sağ ve merkez sol partilerden ikinci tur için önemli oranda destek alırken Le Pen'e destek zayıf kalmıştı. Bunun üzerine Le Pen, başbakanlık karşılığında ilk turda yüzde 4,7 oy alan muhafazakar sağcı aday Ayağa Kalk Fransa (DLF) Partisi Başkanı Nicolas Dupont-Aignan ile anlaşmıştı.

Le Pen ve Macron arasında 7 Mayıs'ta yapılacak seçimin ikinci turunda en çok oyu alan aday, Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı olacak.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :