Fransa'da belediye başkanlarından hükümete "düzensiz göçmen" tepkisi

Fransa'da belediye başkanlarından hükümete "düzensiz göçmen" tepkisi

Fransa'da 13 belediye başkanı, İçişleri Bakanı Christophe Castaner'e mektup göndererek ülkedeki düzensiz göçmenlerin içinde bulunduğu kötü koşullar nedeniyle hükümete tepki gösterdi- Belediye başkanları, hükümetten yeni barınma merkezleri açmasını talep e

PARİS (AA) - Fransa'da 13 belediye başkanı, ülkedeki düzensiz göçmenlerin içinde bulunduğu kötü koşullar nedeniyle hükümete tepki gösterdi.

Paris, Lille, Strazburg, Bordeaux gibi kentlerin belediye başkanları düzensiz göçmenlerin durumuna ilişkin İçişleri Bakanı Christophe Castaner'e mektup gönderdi.

Belediye başkanları, mektupta, düzensiz göçmenlerin içinde bulunduğu kötü koşullar sebebiyle hükümeti eleştirdi.

Şehirlerdeki barınma merkezlerinde yer kalmadığı, bu nedenle kamplarda yaşamak zorunda kalan göçmenlerin merkezlere yerleştirilemediği ifade edilen mektupta, hükümetten bu kentlerde yeni barınma merkezleri açması talep edildi.

Mektupta, belediye başkanlarının bu konuyu görüşmek üzere Castaner ile bir araya gelmek istedikleri de belirtildi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu kış başkentteki birçok kampta "tahliye" operasyonu düzenlendiğini, barınma merkezlerinde yer kalmadığını belirterek bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Başkent Paris'te yol kenarları ve köprü altlarında barınan yaklaşık 400 düzensiz göçmen, 20 gün önce polisin yaptığı operasyonla barınma merkezlerine taşınmıştı.

Yetkililer, daha önce de Paris'te onlarca tahliye operasyonu düzenleyerek sığınmacıları geçici barınma merkezlerine yerleştirmişti. Paris'te binlerce düzensiz göçmen, barakalar ve derme çatma çadırlarda yaşamını sürdürüyor.

Fransa yönetimi, ülkede bulunan düzensiz göçmenlerin ve mültecilerin kötü muameleye uğraması dışında, ilkel kamplardan tahliye edilen sığınmacıların geçici kamplara yerleştirilmesi ve buradan kısa süre sonra salıverilmesi nedeniyle de eleştiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :