Fransa ve Rusya arasında gerginlik

Fransa ve Rusya arasında gerginlik

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault: "Rusya Suriye konusunda uluslararası alanda tam bir tecrit içinde"

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, Rusya’nın Suriye konusunda uluslararası alanda tam bir tecrit içinde olduğunu bildirdi.

Europe 1 radyo kanalına konuşan Ayrault, Fransa ve Rusya arasında Suriye konusunda yaşanan gerginlik ile ilgili soruları yanıtladı.

Fransız bakan, "Moskova, Suriye konusunda uluslararası alanda tam bir tecrit içinde bulunuyor." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 19 Ekim’de Paris’e yapacağı ziyareti ertelemesi ile ilgili Ayrault, "Gerçek şu ki, Putin, Halep’e yönelik bombardımanlarını yoğunlaştırdığı bir dönemde, Paris’e gelip Suriye’yi konuşması onun için çok can sıkıcı bir durum olurdu." ifadesini kullandı.

Putin’in Suriye konusunu konuşmamak için Paris’e gelmediğini ileri süren Ayrault, bu durumu üzüntü ile karşıladığını kaydetti.

Moskova ve Paris ilişkileri, Fransa'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) sunduğu Suriye'nin Halep kentinde çatışmaların durmasını ve askeri uçakların kent üzerinde uçuşuna son verilmesini öngören karar tasarısının Rusya tarafından veto edilmesinin ardından gerilmişti.

Hollande, Rusya'nın veto kararına tepki göstererek, Putin'i 19 Ekim'de Paris'te ağırlayacak olmaktan pişmanlık duyduğunu üstü kapalı dile getirmişti.

Bu ziyaretin artık çok fazla anlamının kalmadığı mesajını veren Hollande, Putin ile görüşmesi için "Şimdi kendime soruyorum, bunun bir faydası olacak mı? Bu gerekli mi? Bu bir baskı aracı olabilir mi? Suriye rejimi ile yaptıklarını ve Halep'te sivil halkı bombalamalarını biz durdurabilir miyiz?" ifadesini kullanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :