Fransa ve İrlanda'dan İngiltere'ye çağrı

Fransa ve İrlanda'dan İngiltere'ye çağrı

İki ülkenin dışişleri bakanları, İngiltere'nin Brexit'e dair yol haritasının daha şeffaf olması gerektiğini söyledi

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ve İrlandalı mevkidaşı Charles Flanagan, İngiltere'nin AB'den ayrılışına dair şeffaf bir yol haritası görmek istediklerini söyledi.

Ayrault ve Flanagan, Fransa Dışişleri Bakanlığındaki görüşmeleri sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Flanagan, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının üstünden 5 ay geçtiğini, dolayısıyla Brexit planına ilişkin detayları bilmek istediklerini dile getirdi. Brexit'e ilişkin detayları bilmenin en çok İrlanda için önem taşıdığına vurgu yapan Flanagan, İngiltere'nin nasıl bir eylem planı üzerinde çalıştığını bilmeleri gerektiğini savundu.

Ayrault ise Brexit sonrası kaybedilen zamanın, herkes için zararlı bir belirsizliğe dönüştüğünün altını çizerek, AB'den ayrılmaya yönelik görüşmelerin bir an evvel başlaması gerektiğini, süreci daha fazla uzatmanın kimseye yarar getirmeyeceğini kaydetti.

İngiltere, 23 Haziran'da Brexit referandumu yapmış ve katılımcıların yüzde 52'si birlikten ayrılmak için oy vermişti.

Brexit kararı sonrası Başbakan David Cameron istifa etmiş ve yerine eski İçişleri Bakanı Theresa May geçmişti. May, 2017 mart sonundan önce, Lizbon Anlaşması gereğince, AB'den ayrılma sürecinin başlayacağını duyurmuştu.

Bazı çevrelerce "zorlu bir boşanma"ya benzetilen sürecin 2 yıl sürmesi tahmin ediliyor. Buna göre İngiltere'nin, mart 2019'da birlikten resmen ayrılabileceği dile getiriliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :