Fransa ile Macaristan arasında "duvar krizi"

Fransa ile Macaristan arasında "duvar krizi"

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Magyar:- ''Fransa da geçtiğimiz haftalarda mültecilere karşı İngiltere sınırına yakın Calais'de Macaristan'ın ördüğü tel örgüden daha büyük bir duvar ördü''

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Levente Magyar, Fransa'nın, geçtiğimiz haftalarda mültecilere karşı İngiltere sınırına yakın Calais'de, Macaristan'ın ördüğü tel örgüden daha büyük bir duvar ördüğünü savundu.

Magyar, düzenlediği basın toplantısında, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un, Macaristan'ın Sırbistan sınırına yasa dışı göçü engellemek için inşa ettiği tel örgü ile ilgili eleştirilerine cevap verdi.

Konu ile ilgili Fransa'nın Budapeşte Büyükelçisinin Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanlığına çağırıldığını, dün Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un Macaristan hakkında sarf ettiği hiçbir suçlamayı Macar hükümetinin reddetiğini belirten Magyar, şunları kaydetti:

''Laurent Fabius'un Macaristan hakkındaki hiçbir suçlamasını kabul etmiyoruz. Sınırda yaptığımız çalışmalar ile sadece Macaristan'ın değil tüm Avrupa'nın barışını, güvenliğini ve rahatlığını sağlıyoruz. Macaristan diğer Avrupa ülkelerine nispeten nüfus bakımından en fazla mültecinin geldiği ülke durumunda. İnşa ettiğimiz tel örgü, hem AB hem de uluslararası normlara uygun bir şekilde yapılıyor. Mültecilerle ilgili attığımız tüm adımlar hukuka uygun. Fransa da geçtiğimiz haftalarda mültecilere karşı İngiltere sınırına yakın Calais'de Macaristan'ın ördüğü tel örgüden daha büyük bir duvar ördü.''

Müsteşar ayrıca Fransa'nın da mültecilerden dolayı daha büyük bir duvar inşa ettiğini belirterek, ''Laurent Fabius'un Macaristan hakkındaki eleştirileri anlamsız ve kabul edilemez. Çünkü Fransa da geçtiğimiz haftalarda mültecilere karşı İngiltere sınırına yakın Calais'de Macaristan'ın ördüğü tel örgüden daha büyük bir duvar ördü. Kendi hükümetinin benzer kararı almış birisinin Macaristan'ı bu şekilde suçlaması ilginçtir.'' ifadelerini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, göçmen akınına karşı Macaristan tarafından alınan önlemlerin oldukça sert olduğunu ifade ederek "Hayvanlar için bile duvarlar inşa etmek kabul edilebilir değil" yorumunda bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı