Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault Atina'da

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault Atina'da

Ayrault:- "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve AB müktesebatı çerçevesinde iki bölgeli ve iki toplumlu çözümden yanayız. Adanın birleşmesi bölgede barış için önemli bir mesaj verecek"

ATİNA (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Kıbrıs meselesine ilişkin, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Avrupa Birliği (AB) müktesebatı çerçevesinde iki bölgeli ve iki toplumlu çözümden yanayız. Adanın birleşmesi bölgede barış için önemli bir mesaj verecek." dedi.

Ayrault, Atina'ya düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Yunan mevkidaşı Nikos Kocias ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Türkiye ve AB arasındaki göçmen mutabakatının göçmenlerin hayatlarının kurtarılması ve insan tacirleriyle mücadele açısından önemine işaret eden Ayrault, "Anlaşma şu anda meyve veriyor ancak anlaşmanın yürümesi için tüm tarafların taahhütlerini yerine getirmesi gerekli. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrault, Fransız hükümetinin Kıbrıs'ta çözümün destekçisi olduğuna dikkati çekerek, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Avrupa Birliği müktesebatı çerçevesinde iki bölgeli ve iki toplumlu çözümden yanayız. Adanın birleşmesi bölgede barış için önemli bir mesaj verecek." şeklinde konuştu.

Atina'dan Kıbrıslı liderler ile görüşmek üzere Lefkoşa'ya geçeceğini belirten Ayrault, burada iki liderle yapacağı toplantılarda görüş alışverişinde bulunacağını kaydetti.

Ayrault, Yunanistan'ın kurtarma paketi görüşmelerine ilişkin bugün 2,8 milyar avroluk kredi diliminin serbest bırakıldığını anımsatarak, ülkenin kamu borcunun yeniden yapılandırılmasının piyasalara geri dönebilmesi için şart olduğunu söyledi.

Kocias ise Suriye'de süren savaş nedeniyle 400 binden fazla insanın yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, bu insani krizden özellikle Yunan adalarının oldukça olumsuz etkilendiğini belirtti.

Libya'daki durumun da toplantıda ele alındığına vurgu yapan Kocias, gelecek ay kendisinin de Libya'ya giderek temaslarda bulunacağını bildirdi.






Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault Atina'da

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :