Fransa Cumhurbaşkanı Macron Hindistan'da

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Hindistan'da

Macron, 3 günlük resmi ziyaret için gittiği ülkede temaslarına başladı

PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 3 günlük Hindistan ziyareti başladı.

Macron, beraberinde Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve çok sayıda iş adamı ile geldiği Yeni Delhi'de, Başbakan Narendra Modi tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Macron, ziyareti sırasında Modi ile birlikte Fransız-Hint Ekonomik Forumu'na katılacak, ilk defa toplanacak Uluslararası Güneş Enerjisi Birliği zirvesinde konuşma yapacak ve ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Macron'un ziyaret süresince Hinduizmin kutsal şehirlerinden olan Ganj Nehri kıyısındaki Varanasi kentini ve Agra şehrindeki Tac Mahal'ı ziyaret edeceği öğrenildi.

Emmanuel Macron, India Today dergisine verdiği röportajda, Hindistan'ın Avrupa'ya açılmasında Fransa'nın giriş noktası olması gerektiğini savunarak, "Sizin Avrupa'daki tarihi ortağınız İngiltere'ydi ve ben Fransa'nın yeni ortak olmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Macron'un ziyareti sırasında iki ülke arasında Pasifik ve Hint okyanusları bölgelerinde güvenlik ve terörle mücadele konularına dair anlaşmaların imzalanması da bekleniyor.

Fransa, uzun yıllar süren müzakerelerin ardından Hindistan'a 2016'da 36 adet Rafale tipi savaş uçağı satmış, satış anlaşmasının içeriği ise gizli tutulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :