Frankfurt Paperworld 2015 Fuarı

Frankfurt Paperworld 2015 Fuarı

Frankfurt Başkonsolosu Ekici, uluslararası kağıt, kırtasiye ve ofis malzemeleri fuarında Türk firmalarının stantlarını ziyaret etti

FRANKFURT (AA) - Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, uluslararası kağıt, kırtasiye ve ofis malzemeleri firmalarının katıldığı "Paperworld 2015" fuarında Türk firmalarının stantlarını ziyaret etti.

Ekici, Türk firmalarının stantlarını Ticaret Ataşesi Gülay Babadoğan Tarakcıoğlu ile ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Ekici, kırtasiye sektöründeki Türk firmalarının fuara gösterdikleri ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Her yıl Türk firmalarının ürün konseptlerini yenileyerek daha yeni ürünlerle fuara katıldığını belirten Ekici, "Özellikle büyük şirketlerimizi ziyaret ettikten sonra hakikaten bu sektörde de artık sözümüzün geçtiği, markalarımızın olduğu bir alan olarak görülüyor. Büyük şirketlerimizin burada boy göstermesi de kendi sektörleri içerisinde bir rekabet, ciddi bir rakip olacaklarını gösteriyor" diye konuştu.

Türkiye'nin kırtasiye sektöründe yeni olmasına rağmen büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çeken Ekici, markalaşmanın önemli olduğunu ve artık Türk markalarının da fuarda uluslararası düzeyde boy gösterdiğini ifade etti.

Firmaların fuardan memnun olduğunu ve iş görüşmeleri gerçekleştirdiğini aktaran Ekici, "Hatta Çinli bir firma ürünümüzü taklit etmiş. Aslında bu olumlu bir şey. Başka ülkelerde artık ürünlerimizi taklit eder hale geldi" dedi.

-Paperworld 2015-

Frankfurt'ta her yıl düzenlenen "Paperworld 2015" fuarının bu yılki sloganı "Her zaman farklı" olarak belirlendi. 3 Şubat'a kadar devam edecek fuarda Türkiye'den 34 firma yer alıyor. 

Paperworld fuarında her yıl olduğu gibi bu yıl da en yeni kağıt ürünleri, kalemler, ofis ve okul malzemeleri, masa üstü aksesuarlar, hediyelik eşya ürünleri, sanat ve grafik sanat malzemeleri, yazı araç ve gereçleri, kaplama kağıtları, tebrik kartları ve yayınlar ziyaretçilere sunuldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı