Frankfurt Başkonsolosu Ekici, veda resepsiyonu verdi

Frankfurt Başkonsolosu Ekici, veda resepsiyonu verdi

FRANKFURT (AA) - Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Frankfurt'taki görevinin sona ermesi nedeniyle bir veda resepsiyonu düzenledi.Konsolosluk ikametgahında...

FRANKFURT (AA) - Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Frankfurt'taki görevinin sona ermesi nedeniyle bir veda resepsiyonu düzenledi.

Konsolosluk ikametgahında düzenlenen resepsiyona, Hessen Eyalet Parlamentosu'ndan Yeşiller Milletvekili Mürvet Öztürk, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Turgut Yüksel, SPD Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili Ozan Ceyhun, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) temsilcileri, iş dünyasının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve konsolosluk görevlileri de katıldı. 

Başkonsolos Ekici, veda konuşmasında görev sürecince dernekler, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarıyla çok iyi birlikteliklere ve projelere imza attıklarını söyledi.

Görev süresince hangi görüşten olursa olsun tüm derneklerle bir araya geldiklerini aktaran Ekici, "Hepsiyle de belirli noktalarda ortak konularda iş birliği yapıp buradaki insanımızın bir adım ileriye gitmesi için çaba gösterdik" dedi.

Frankfurt'taki çift dilli anaokulu projesinin önemine vurgu yapan Ekici, "Göreve başladığımdan beri belli konulara önem verdim. Özellikle gençlerimizin eğitimli, iyi ve hayırlı insanlar olarak yetiştirilmesi için bu topluma destek verilmesi yönünde çapa gösterdim. Bu çabalarıma birçok dernekten de olumlu karşılık aldım. Çift dili anaokulu projesini gerçekleştirmiş olmak bunun en önemli meyvelerinden bir tanesi" ifadelerini kullandı.

Görevi süresince çok iyi dostluklar edindiğini ve güzel günler geçirdiğini vurgulayan Ekici, dostlukları Frankfurt'tan ayrıldıktan sonra da devam ettirmek istediğini söyledi.

Ekici, ayrıca görevini 15 Eylül'de devredeceğini ve Ankara'ya döneceğini sözlerine ekledi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı