Formula Student yarışları

Formula Student yarışları

YTÜ öğrencilerinin tasarlayıp ürettiği "yerli" formula aracı "YTR-03 Karbosan", yarışlarda Türkiye'yi başarıyla temsil etti

İSTANBUL (AA) - Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencilerinin tasarlayıp ürettiği "yerli" formula aracı "YTR-03 Karbosan", Formula Student yarışlarında Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, piste çıkarak yarışları tamamlayan "ilk ve tek" Türk takımı olan YTÜ ekibi, dünyanın çeşitli ülkelerinden 111 araç arasından kendi klasmanında "ivmelenme" ve "sağlamlık" kategorisinde 11, "hız" kategorisinde 13. sırada yer aldı.

Geçen sene Formula Student'in Silverstone/İngiltere ayağındaki yarıştan "En İyi İletişim Stratejisi" ödülü ile dönen YTU Racing, bu yıl da İngiltere'de tüm statik testleri başarıyla geçip yarışmayı tamamladı.

Yarışmanın Hockenheimring/Almanya ayağında da tüm testleri geçen ve pistte mücadele eden Yıldız ekibi, pistteki yarışmaları hiçbir sorun yaşamadan bitirdi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden önemli üniversitelerin yer aldığı yarışlarda Yıldız ekibi, petrol ürünü kullanan takımlar arasında "dayanıklılık" kategorisinde 11, "yakıt ekonomisi" kategorisinde 12, "ivmelenme" kategorisinde 11, "Skidpad" kategorisinde 15, "Sprint" kategorisinde ise 13 sırada yer aldı.

Formula Student, üniversite öğrencileri arasında yapılan dünyanın en büyük mühendislik yarışması olarak değerlendiriliyor. Yarışmada hedef, tek kişilik bir formula aracını tasarlamak, üretmek ve bu araçla yarışmak. Yarışmayla öğrencilere, gerçek mühendislik problemlerine çözüm bulma, proje yönetimi ve ekip olarak çalışma gibi konularda eşsiz tecrübe sağlamayı hedefleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :