Ford Otosan'dan "Sürdürülebilir Çevre, Sürdürülebilir Toplum" raporu

Ford Otosan'dan "Sürdürülebilir Çevre, Sürdürülebilir Toplum" raporu

İSTANBUL (AA) - Ford Otosan'ın 2015 Sürdürülebilirlik Raporu, "Sürdürülebilir Çevre, Sürdürülebilir Toplum" başlığıyla yayımlandı.Ford Otosan'dan...

İSTANBUL (AA) - Ford Otosan'ın 2015 Sürdürülebilirlik Raporu, "Sürdürülebilir Çevre, Sürdürülebilir Toplum" başlığıyla yayımlandı.

Ford Otosan'dan yapılan açıklamada, şirketin 2015 Sürdürülebilirlik Raporu'nun "Sürdürülebilir Çevre, Sürdürülebilir Toplum" başlığıyla kamuoyunun bilgisine sunulduğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, paydaşları için sürdürülebilir değer üretmek hedefiyle çalıştıklarını ifade etti.

Bu hedefe ulaşmanın ilk şartının, üstün bir iş etiği ile paydaş katılımına dayalı şeffaf, hesap verebilir ve sorumlu bir yönetim anlayışının takip edilmesi olduğuna inandıklarını belirten Yenigün, "Bu nedenle neyi başardığımız kadar, bunu nasıl gerçekleştirdiğimiz de önemlidir." ifadesini kullandı.

Yenigün, geleceği şekillendirirken attıkları adımları, sadece ticari ve finansal boyutlarıyla değil aynı zamanda çevresel, hukuki, ekonomik, sosyal ve etik boyutlarıyla da değerlendirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İklim değişikliğiyle mücadele stratejimizin temel hedeflerinden biri de yakıt verimli ve düşük emisyon düzeyli, yüksek emniyet normlarına sahip ve akıllı şehirlerin sokaklarında yerini alabilecek araçlar üretmek.Yıl içinde bu hedef doğrultusunda yeni teknolojiler geliştirirken, Ar-Ge kapasitemizi de belirgin düzeyde artırdık.

Geçen yıl olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde de dijitalleşme, inovasyon ve yeni iş modeli geliştirme alanlarında projeler üreterek sürdürülebilir gelişimimize katkıda bulunacağız. Türkiye otomotiv sektörünün istihdam lideri olarak başarımızın temelindeki insan kaynağımızı İş'te Eşitlik yaklaşımıyla yönetmeye, kadın ve engellilerin çalışma hayatına katılımı başta olmak üzere iş hayatında fırsat eşitliğini savunmaya devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :