Ford Otosan'a "Endüstride Mükemmellik" ödülü

Ford Otosan'a "Endüstride Mükemmellik" ödülü

İSTANBUL (AA) - Ford Otosan Yeniköy Fabrikası, "Industrial Excellence Award 2017" yarışmasında Türkiye şampiyonu oldu.Şirket açıklamasına göre, Koç...

İSTANBUL (AA) - Ford Otosan Yeniköy Fabrikası, "Industrial Excellence Award 2017" yarışmasında Türkiye şampiyonu oldu.

Şirket açıklamasına göre, Koç Üniversitesi, WHU-Otto Beisheim School of Management, INSEAD ve Avrupa'nın önde gelen diğer işletme okulları ile ortaklaşa düzenlenen yarışmada, yapılan başvuru değerlendirmesi ve fabrika ziyareti sonucunda Ford Otosan Yeniköy Fabrikası Türkiye şampiyonluğuna layık görüldü.

"Mükemmeliyeti, kurum kültürü olarak gören" bakış açısıyla ödüle değer bulunan Ford Otosan, 4 Ekim'de Almanya'nın Berlin kentinde gerçekleşecek "Industrial Excellence Award" galasında Almanya, Fransa, İspanya, İsviçre ve İtalya gibi güçlü rakiplerle Avrupa şampiyonluğu için yarışacak.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Ford Otosan Yeniköy Fabrikası Müdürü Gültekin Hanlıoğlu, Türkiye şampiyonluğuna değer bulundukları için büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Ford Otosan olarak sadece üretimde sınırlı kalmayıp üretim, yönetim ve geliştirme alanlarında da uyum, disiplin ve mükemmelliğe ulaşmak için çalışıyoruz. Bu bağlamda, fabrikalarımızda stratejimizi her alanda uygulayarak başarı elde etmeye devam ediyoruz. Performansımızın, hem Türkiye'de hem de Avrupa’daki şirketler için başarılı bir örnek teşkil edeceğine ve Avrupa şampiyonluğunda Ford Otosan olarak, ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, yarışacağımıza inanıyoruz."


- Ödül gerekçesi


Açıklamada, ödül komitesinin Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nın Türkiye şampiyonu seçilmesine ilişkin şu gerekçesi yer aldı:

"Fabrikanın köklü bir üretim sistemi kuran net bir stratejisi bulunuyor. Tedarik zinciri boyunca üretim, ürün geliştirme, risk yönetimi, insan kaynakları gibi alt birim stratejilerinin açıkça tanımlanması ve şirket stratejisi ile mükemmel uyumu Ford Otosan'ı başarılı kılıyor. Tesis, yönetim kalitesi ve etkin liderlik sayesinde, stratejilerden faydalanan, çok sayıda öneri sunan ve gelişme gösteren yüksek çalışan katılımına sahip. Bu özellikler, otomasyonun kapsamlı kullanımı, dijitalleşme uygulamaları, Ar-Ge'ye verilen önem, tasarım ve çalışanların gelişimi ve bağlılığı ile destekleniyor. Tamamı kapsamlı bir disiplin ile yürütüldüğünde, hem tatmin edici hem de küresel bir başarıyı beraberinde getiriyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :