Ford Otosan'a EBRD'den "Cinsiyet Eşitliği" ödülü

Ford Otosan'a EBRD'den "Cinsiyet Eşitliği" ödülü

Koç Holding bünyesindeki şirketlerle birlikte He For She girişiminin en önemli destekçilerinden Ford Otosan, kurumsal hayatta cinsiyet eşitliği konusunda yaptığı çalışmalarla EBRD tarafından "Cinsiyet Eşitliği" ödülüne layık bulundu

İSTANBUL (AA) - Ford Otosan, iş hayatında cinsiyet eşitliği için yaptığı çalışmalarla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (EBRD) ödül aldı.

Şirket açıklamasına göre, Koç Holding bünyesindeki şirketlerle birlikte He For She girişiminin en önemli destekçilerinden biri olan Ford Otosan, kurumsal hayatta cinsiyet eşitliği konusunda yaptığı çalışmalarla EBRD tarafından "Cinsiyet Eşitliği" ödülüne layık bulundu.

Ford Otosan'ın ödülü, Londra'da düzenlenen törenle Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün'e takdim edildi.

Törende bir konuşma yapan Yenigün, Türkiye'yle ilgili istatistiklerin dünya ortalamalarının çok altında olduğunu ve erkeklerin hakimiyetinde olan bir sektörde kadın iş gücünü artırmak gibi zorlu bir görevi yerine getirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Yenigün, şunları kaydetti:

"Çalışma hayatında cinsiyet ayrımcılığının önlenmesi için çalışıyor ve kadın istihdamını destekliyoruz. Ancak bu sayede ekonomik büyüme ve toplumsal dengenin sağlanacağına inanıyoruz. Kadınlara pozitif ayrımcılık yaklaşımımız doğrultusunda işe alımdan başlayarak tüm insan kaynakları süreçlerimiz boyunca cinsiyet ayrımcılığının engellenmesini sağlıyoruz. Çalışanlarımızın toplumsal cinsiyet eşitliği sorunları karşısında başvurabileceği mekanizmalar kurduk. Kadın çalışanların kişisel yetkinliklerinin geliştirilmesine öncelik veriyor ve potansiyel kadın yönetici havuzu oluşturarak, üst yönetimde görev almalarına yönelik uygulamalar yürütüyoruz.

İş dünyasında kadının yerini daha da kuvvetlendirmek için attığımız bu adımların, sektör genelinde de örnek alınması için çalışıyoruz. 2013 ve 2014 yıllarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kategorisinde ödüllendirildik. 2015 yılında hayata geçirdiğimiz istihdamda pozitif ayrımcılık politikamız doğrultusunda ofis çalışanlarının işe alımlarında her 2 kişiden 1'inin, üretim çalışanlarının işe alımlarında ise her 4 kişiden 1'inin kadın olmasını hedefledik. İlk yıl yüzde 36 performans gösterdik. Aynı hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz."


-"Bal Arıları Mühendis Oluyor" projesi


Konuşmasında, Türkiye genelinde yüzde 25'in altında olan kadın mühendis iş pazarını büyütme amacıyla başlattıkları kurumsal sosyal sorumluluk projesi Bal Arıları Mühendis Oluyor hakkında da bilgi veren Yenigün, şu açıklamalarda bulundu:

"Toplumda mühendisliğin, özellikle de makine ve elektrik-elektronik branşlarının erkek mesleği olduğuna dair yaygın bir kanı olduğunu görüyoruz. Biz de bu önyargıyı yıkmak için 'Bal Arıları Mühendis Oluyor' adlı bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. Bu projeyle, mesleklerin cinsiyetinin olmadığı konusunda lise öğrencilerinin farkındalığını artırmayı amaçlıyoruz.

Mühendisliğin kadınlar tarafından da seçilebilecek bir meslek ve Ford Otosan'ın da en iyi işverenlerden biri olduğunu öğrencilere, öğretmenlere ve ebeveynlere anlatarak teşvik ediyoruz. Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğinin iş birliği ve Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle bu farkındalık projesini Türkiye'nin 81 iline götürmeyi hedefliyoruz. Geçtiğimiz dört ayda 16 şehre gittik ve toplamda 4 bin öğrenciye ulaştık. Hedefimiz bu sayıyı 81 ilde toplam 16 bin 200 öğrenciye çıkarmak."

Açıklamaya göre, Toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında farkındalık yaratmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğine saygılı iş yerleri geliştirmek için verdiği taahhüt doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Ford Otosan, Koç Holding'in başlattığı "Ülkem İçin" projesinin 2015-2017 yeni dönem teması olan "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Destekliyorum" kampanyasına da destek veriyor.

Ford Otosan, 2013 yılında imzaladığı İş'te Eşitlik Bildirgesi ile kadınların ekonomiye katılımını artırmayı ve otomotiv sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında farkındalığı yaygınlaştırmayı hedefliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :