Forbes ABD'deki FETÖ okullarını ifşa etti...

Forbes ABD'deki FETÖ okullarını ifşa etti...

ABD merkezli iş ve ekonomi dergisi Forbes'te yayımlanan bir makalede, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ABD'deki sözleşmeli okul ağının, bazı Türk vatandaşlarına vize almak amacıyla kullanıldığı ve okullardan FETÖ'nün diğer kurumlarına para aktarıldığı i

ABD'deki liselerde 39 yıl boyunca İngilizce öğretmenliği yapan Peter Greene, Forbes dergisinde yayımlanan makalesinde, ABD'deki sözleşmeli okul sistemini eleştirdi. Sözleşmeli okul sisteminin, okulları ticarethaneye dönüştürdüğünü belirten Greene, sistemin ayrıca tüm dünyadaki yatırımcı ve işletmecilere, ABD'nin eğitim sisteminde söz sahibi olma hakkı tanıdığını vurguladı.

 

VİZE İÇİN KULLANILDI

FETÖ'nün ABD'deki sözleşmeli okul ağına da değinen Greene, sözleşmeli okulların, yabancıların ABD'deki eğitim sistemine dahil olması için bir araç olduğunu belirterek, "Bunun en bariz örneği, sözde Gülen sözleşmeli okul zincirleri olarak anılan okullar. Bu zincir, büyük miktarda Türk vatandaşına, öğretmenlik amacıyla ABD'ye gelmeleri için H-1B (çalışma) vizesi verilmesi amacıyla kullanıldı." ifadelerini kullandı.