Foodex Japan 2017 Fuarı

Foodex Japan 2017 Fuarı

Uzakdoğu pazarına girmek ya da bu pazarda büyümek isteyen gıda ihracatçıları için Foodex Japan 2017 Fuarı'na milli katılım organizasyonu düzenlendi

İZMİR (AA) - Uzakdoğu pazarına girmek ya da bu pazardaki konumunu güçlendirmek isteyen Türk gıda ihracatçıları için Foodex Japan 2017 42. Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı'na milli katılım organizasyonu düzenlendiği belirtildi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nde (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre 7-10 Mart 2017 tarihlerinde Japonya'nın Chiba kentinde düzenlenecek Foodex Japan 2017'ye katılacak ihracatçılar, masraflarının yüzde 70'i kadar desteklenecek.

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, yaptığı değerlendirmede, fuara geçen yıl 78 ülkeden 3 bin 197 firmanın katıldığını belirtti.

Ünlütürk, milli katılım organizasyonu düzenlenen fuar için Türk firmalarına da katılım çağrısında bulundu.

Türkiye'den ocak - ekim döneminde Japonya'ya 112 milyon 376 bin dolarlık gıda ürünü ihracatı yapıldığını bildiren Ünlütürk, yıllık 80 milyar dolarlık gıda ithalatı gerçekleştiren Japonya'nın tarım ve gıda ihtiyaçlarının büyük bir kısmını ithalatla karşıladığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :