Folkart Uluslararası Çeşme Yelken Haftası

Folkart Uluslararası Çeşme Yelken Haftası

26 Kasım-1 Aralık'ta gerçekleştirilecek etkinliğe 19 ülkeden sporcular katılacak


İZMİR (AA) - Çeşme Yelken Kulübü tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Folkart Uluslararası Çeşme Yelken Haftası (International Çeşme Opti Week) 26 Kasım-1 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Folkart'tan yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl 22 ülkeden 300'e yakın sporcunun katıldığı etkinliğe, bu yıl da şimdiye kadar toplam 19 ülkeden sporcuların başvurduğu belirtildi.

Etkinliğe Türkiye'den yanı sıra İngiltere, Almanya, Slovenya, Danimarka, Kuveyt, İtalya, Bulgaristan, Malta, Mısır, İsrail, Hırvatistan, Rusya, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Letonya, Karadağ, Sırbistan, Yunanistan’dan sporcuların katılacağı bildirildi.

Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak, konumu ve iklimi gereği Çeşme'nin yelken sporuna oldukça iyi koşullar sağladığını kaydetti. İlçenin mükemmel rüzgarının yabancı yelkenciler tarafından tanınmasını hedeflediklerini belirten Akdurak, şunları kaydetti:

"Çeşme, rüzgar sörfü, uçurtma sörfü ve yelken sporunda doğru projelerle cazibe merkezi haline gelebilir. Düzenlediğimiz uluslararası organizasyonlarla başta Avrupa olmak üzere tüm dünyadan yelkenciler için öncelikli konuma gelmek istiyoruz."

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise şirket olarak sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelere çeşitli destekler verdiklerini bildirdi.

Yelken haftasına geçen yıl da katkıda bulunduklarını belirten Sancak, "Aynı şekilde bu sene de etkinliklere katkıda bulunacağız. Güzel kentimiz İzmir’e ve Çeşme’ye değer katacak her türlü etkinliğe destek olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :