Flaş! NEÜ'de görevden almalar başladı

Flaş! NEÜ'de görevden almalar başladı

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden çoğunluğu öğretim üyesi olmak üzere 50'nin üzerinden üniversite personeli görevden alındı.

Edinilen bilgilere göre, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden çoğunluğu öğretim üyesi olmak üzere 50'nin üzerinden üniversite personeli görevden alındı.

İŞTE GÖREVDEN ALINAN BAZI İSİMLER:

Mehdi Yeksan Hasan Gök Osman Koç Orhan Gündüz Harun Toy Hatice Toy Mehmet Emin Sakarya Ali Murat Sümbül Dursun YağızAhmet Afyon Şebnem Yosunkaya Sadık Büyükbaş

Öte yandan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, mücadelede taviz yok diyerek şu açıklamayı yapmıştı: Necmettin Erbakan Üniversitesine dâhil olan diğer fakültelerde ise; Devletimizin ilkeleri çerçevesinde bu yapı ve onun uzantıları ile ayrıca mücadele edilmiştir. Bundan sonra da alınan kararlar çerçevesinde mücadeleye devam edilecektir. Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulu ve Devletimizin diğer kurumlarının aldığı tüm kararlar en ufak bir müsamahaya yer bırakılmaksızın uygulanacaktır. Bunun ilk adımı olarak; Üniversitemizin tüm dekanlarının istifaları alınmış, kabul edilerek onaylanması için Yükseköğretim Kurulu’na gönderilmiştir. Devletine ve Milletine bağlı olarak hizmet edecek, nitelikli, güzel insanlar yetiştirmeyi şiar edinen Üniversitemiz, bu ülküsünden asla taviz vermeyecektir.

Bundan sonraki süreçte de Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ve Yükseköğretim Kurulu’nun kararları doğrultusunda bu konudaki hassasiyetimiz ve mücadelemiz devam edecektir.

memleket.com.tr