"FKÖ'nün Washington ofisinin kapatılması savaş ilanıdır"

"FKÖ'nün Washington ofisinin kapatılması savaş ilanıdır"

Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf el-Mahmud:- "ABD yönetiminin bu kararı bölgede barış temellerini güçlendirme çabalarına karşı bir savaş ilanıdır. Bu aynı zamanda işgal devleti İsrail'e, Filistin halkına karşı kanlı politikalarını uygulama, onları zorunlu..

 Filistin hükümeti, ABD yönetiminin Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) Washington ofisini kapatma kararını bölgedeki barış çabalarına karşı bir "savaş ilanı" olarak niteledi.

Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf el-Mahmud, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde düzenlenen haftalık kabine toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı.

ABD yönetiminin Washington'daki FKÖ ofisini kapatma kararından duydukları üzüntüyü dile getiren Mahmud, "ABD yönetiminin bu kararı bölgede barış temellerini güçlendirme çabalarına karşı bir savaş ilanıdır. Bu aynı zamanda işgal devleti İsrail'e, Filistin halkına karşı kanlı politikalarını uygulama, onları zorunlu göçe tabi tutma, topraklarında Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine devam etme yönünde yakılmış bir yeşil ışıktır." ifadelerini kullandı.

Mahmud, "özgür dünyaya bu yeni sömürge politikalarına karşı harekete geçme" çağrısı yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:

"Donald Trump başkanlığındaki ABD yönetimi tüm uluslararası normlara, yasalara ve sözleşmelere aykırı olarak halkımıza ve işgal altındaki Filistin topraklarına karşı, tarihin son işgal devletinin (İsrail) müttefiki ve dostu olduğunu, her türlü politikasını desteklediğini ilan etti."

FKÖ Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat, ABD yönetiminin Filistin'i cezalandırma amacıyla FKÖ'nün Washington bürosunu kapatma kararı aldığını duyurmuştu.

Ureykat yaptığı yazılı açıklamada, "ABD yönetiminin, İsrail savaş suçlarına karşı Uluslararası Ceza Mahkemesi ile birlikte çalışmayı sürdüren bizleri cezalandırmak amacıyla Washington'daki büyükelçiliğimizi kapatacağı ve Filistin bayrağını indireceği konusunda resmen bilgilendirildik." ifadelerine yer vermişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :