FKÖ'den ABD'ye "yaptırımlar tutumumuzu değiştiremez" açıklaması

FKÖ'den ABD'ye "yaptırımlar tutumumuzu değiştiremez" açıklaması

FKÖ Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Vasıl Ebu Yusuf:"ABD'nin devamlı FKÖ'nün Washington'daki ofisinin kapatılacağını gündeme getirmesi Filistin'in kararlarını etkileyemeyecektir"

RAMALLAH (AA) - Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), ABD yönetiminin uygulayacağı hiçbir yaptırımın mevcut tutumlarını değiştirmeyeceğini belirtti.

FKÖ Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Vasıl Ebu Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail basınında yer alan "ABD'nin Filistin'e yönelik yeni yaptırım hazırlığında olduğu" şeklindeki iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD yönetiminin Filistinlilere uygulayacağı yaptırımların mevcut tutumlarını değiştiremeyeceği gibi İsrail-Filistin barış sürecinde Washington'u yeniden ara bulucu olarak kabul etmelerini de sağlayamayacağını söyleyen Ebu Yusuf, "ABD'nin devamlı FKÖ'nün Washington'daki ofisinin kapatılacağını gündeme getirmesi Filistin'in kararlarını etkileyemeyecektir." dedi.

ABD'nin Kasım 2017'de FKÖ'nün Washington’daki temsilciliğini kapatma kararı aldığını ve ardından bunu 3 ay için dondurduğunu hatırlatan Ebu Yusuf, "FKÖ'nün Washington’daki temsilciliğinin kapatılmasını öngören karar zaten vardı. Ancak bu karar, 3 ay için dondurulmuştu. Bunun üzerinden de bir ay geçti ve şimdi önümüzde 2 ay kaldı. Yani değişen bir şey olmadı." diye konuştu.

Filistin yönetiminin "İsrail'in yardımları kesmesinden etkilenmeyeceğini" savunan Ebu Yusuf, "ABD yönetimi barış sürecinde ara bulucu rolünü üstlenmek yerine Filistinlilere karşı İsrail'le ortak oldu." ifadesini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen "Israel HaYom" gazetesinin dünkü haberinde, Filistin yönetiminin İsrail ile müzakereleri reddetmesi nedeniyle ABD'nin "FKÖ'nün Washington'daki ofisinin kapatılması ve Washington'daki Büyükelçisi Hüsam Zumlut'un Ramallah'a gönderilmesi" gibi bir dizi yaptırımları uygulamaya hazırlandığı ileri sürülmüştü.

ABD Başkanı Donald Trump da İsviçre'nin Davos kasabasında Netanyahu'yla gerçekleştirdiği görüşmede, Filistinlilerin ABD'ye saygısızlık yaptığını iddia etmiş ve İsrail'le masaya oturulmadığı sürece Filistin'e mali yardım verilmeyeceğini söylemişti.

Trump'ın, "Bir hafta önce bizim büyük başkan yardımcımızın (Mike Pence) ziyaretine izin vermeyerek bize saygısızlık yaptılar. Biz onlara yüzlerce milyon dolar yardım ve destek sağlıyoruz. Bu para masada ve oturup barış müzakeresi yapılmadığı sürece onlara gitmeyecek." şeklindeki ifadeleri, başta Filistin yönetimi olmak üzere tepkiyle karşılanmıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :