Fiyatı açıklanan yeni AURİS

Fiyatı açıklanan yeni AURİS

Toyota, sofistike tasarımı ve kalitesiyle sınıfına yeni bir soluk getiren Yeni Auris’in benzinli versiyonlarını 50.950 TL’den, dizel versiyonlarını 72.400 TL’den başlayan fiyatlar ile KONYA Toyota Plaza OTOJEN’de satışa sunuldu.

Yeni Auris Touring Sports da, mükemmel aerodinamik performansı, geniş ve konforlu iç mekanı, üstün teknolojik donanımı, benzinli ve dizel motor seçenekleri ile 72.800 TL’den başlayan fiyatlarla kullanıcılarını bekliyor. Geliştirilen tasarım ve donanım özellikleriyle Hatchback ve Touring Sports olmak üzere iki farklı gövde tipi bulunan Yeni Auris’in, Life, Active, Advance ve Premium versiyonları bulunuyor.

KONYA Toyota Plaza OTOJEN’de yakından tanıyabileceğiniz Yeni Auris şimdi daha sportif bir görünüme kavuştu. Auris’in ön tasarımında kaslı ön tampon ve daha geniş alt ızgara dikkat çekerken daha keskin üst ızgara, krom detaylar ve Premium versiyonda sunulan LED farlar, sofistike duruşu tamamlayan unsurlar olarak öne çıkıyorAuris’in arka tasarımıda büyük ölçüde yenilendi. Daha kaslı tampon yapısı, yatay reflektörler, yatay krom çıtalar ve otomobilin hatlarıyla bütünleşen arka farlardaki LED ışık çizgisi ile Yeni Auris, gece de oldukça dikkat çekenbir model olmayı başarıyor.

İç mekanda “kalite algısı”arttı.

Yeni Auris’in dış tasarımının yanı sıra iç mekantasarımında da bir dizi yenilikler yapıldı. Yeni Auris’te gösterge panelinin ortasına konumlandırılan 4.2” renkli TFT ekranın yanı sıra, orta konsola entegre edilmiş “Toyota Touch 2” sistemine sahip 7” tam renkli multimedya dokunmatik ekran ile yolculuklar daha keyifli hale geliyor. Bunun yanında Yeni Auris’te havalandırma kanalları, kapı kolları ve vites topuzu gibi iç mekanda yer alan saten krom, lake siyah gibi birçok parça daha yüksek kaliteli malzeme ile tasarlandı.

Yeni Auris’in motor gamı ise, düşük yakıt tüketimleri ve optimum performansı ile dikkat çekiyor. Ayrıca tüm motor versiyonları Euro 6 emisyon normlarını karşılıyor.

Yeni Auris’in benzinli güç ünitesi seçenekleri arasında; 99 HP güç üreten, ortalama tüketimi 5.8 lt/100 km olan 1.33 lt Dual VVT-i ve 132 HP güce sahip, ortalama tüketimi 6.1 lt/100 km olan 1.6 lt Valvematic motorlaryer alıyor. 90 HP üreten ve 4 lt/100 km ortalama yakıt tüketen 1.4 lt D-4D motor da kapsamlı bir revizyondan geçirildi. Bu motor bir önceki versiyonda 1800 d/dakikada 205 Nm tork üretirken, şimdi bu tork‘a 1400 d/dakika’da ulaşabiliyor.