Fitch Filipinler’in kredi notunu ve görünümünü teyit etti

Fitch Filipinler’in kredi notunu ve görünümünü teyit etti

Fitch Ratings, Filipinler'in güçlü büyüme performansını gerekçe göstererek ülkenin yerel para birimi ve döviz cinsinden "BBB-" seviyesinde olan kredi notlarını ve "pozitif" görünümünü teyit etti

LONDRA (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Filipinler'in yerel para birimi ve döviz cinsinden kredi notlarının ve "pozitif" görünümünün teyit edildiğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Filipinler'in uzun vadeli yerel para ve döviz cinsinden kredi notlarının “BBB-“, kredi notu görünümünün ise “pozitif” olarak teyit edildiği bildirildi.

Fitch’in açıklamasında, kredi notu ve not görünümünün teyidine gerekçe olarak ülkede devam eden güçlü ekonomik büyüme performansı ve güçlü kreditör pozisyonu gösterildi.

Açıklamada ayrıca Filipinler'in kamu borcunun “BBB” reytingle değerlendirilen ülkelerin kamu borcu ortalamasından daha düşük seviyede olduğu hatırlatıldı.

Öte yandan Filipinler’de kişi başına düşen milli gelirin ve insani kalkınma seviyesinin ise BBB notu ile değerlendirilen diğer ülkelere göre daha düşük olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Filipinler’in reel büyümesinin geçen yıl itibariyle yüzde 6,8 seviyesinde gerçekleştiği hatırlatılırken, bu yıl sonunda ekonomik büyümenin yüzde 6,8, gelecek yıl sonunda ise yüzde 6,7 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :