FİSKOBİRLİK fındık ürünlerinde iddialı

FİSKOBİRLİK fındık ürünlerinde iddialı

FİSKOBİRLİK, EFİT AŞ'de üreteceği fındık ve ürünleriyle Türkiye'nin en büyüğü olmayı amaçlıyor- Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar:- "Çikolata anlamında da yatırımlarımız vardı, bir kısmı da sonuç vermeye başladı. EFİT AŞ, inşallah önümüzdeki birkaç yıl içe

GİRESUN (AA) - GÜLTEKİN YETGİN - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), EFİT AŞ'de gerçekleştireceği üretimle fındık ürünleri alanında Türkiye'nin en büyüğü olmayı hedefliyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EFİT AŞ ile yeni bir yapılanmaya girdiklerini belirtti.

EFİT AŞ'nin yavaş yavaş fındık ve fındık ürünleri anlamında bütün ürünleri yapabilecek düzeye geldiğini ifade eden Bayraktar, "Çok net söylüyorum, çikolata anlamında da yatırımlarımız vardı, bir kısmı da sonuç vermeye başladı, EFİT AŞ, inşallah önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bu anlamda Türkiye'nin en büyüğü olacaktır" dedi.

Bayraktar, birkaç yıl içerisinde Türkiye'nin en büyüğü olmaları hedefini, kendilerine güvenerek söylediklerini vurgulayarak, "Şu anda yolları döşüyoruz, inşallah sonuç alacağız. Ezmede Türkiye pazarında çok önemliyiz, Meteor'u yaklaşık 2 yıldan beri üretiyoruz ama makineleşmeye yeni geçiyoruz. Bu ürün zaten ciddi anlamda talep görüyor" ifadesini kullandı.

Şu anda bar çikolata, butik çikolata, hediyelik çikolata yaptıklarını dile getiren Bayraktar, Nuga'yla ilgili çalışmalarının olduğunu ve yeni ürünün yeni kavanozla eylülde piyasaya gireceğini söyledi.

Bayraktar, belli bir kaliteyi tutturdukları anda FİSKOBİRLİK ismiyle satılamayacak ürün olmadığını bu çalışmalar esnasında gördüklerini kaydederek, kremalı ürünlerin ve fındık ezmesinin, sattıkları ürünler arasında önde gittiğini belirtti.

- Yurtdışına satışlar var 

Bayraktar, Mısır, Irak, Almanya, Fransa ve Amerika'da temsilcilerinin olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bölgelere satışımız var, nihai ürün anlamında da satışımız var. Türkiye'nin bu anlamda en büyüğü olacak derken sadece Türkiye içerisindeki satışla ilgili söylemiyoruz, FİSKOBİRLİK'in dünyada ve Türkiye'de bir ismi var zaten. Fındık denince akla dünyada FİSKOBİRLİK geliyor. Fındıkla ilgilenen bütün kesimler FİSKOBİRLİK'i biliyor. 

FİSKOBİRLİK'in ürettiği ürünlerle ilgili Türkiye ve dünya kamuoyunda güvenilirlik algısı var. Dolayısıyla biz satılabilir her yerde ürünlerimizi satacağız. İyi gidiyoruz, Türkiye'de ve dünyada büyüyeceğiz. Artık FİSKOBİRLİK zor süreçlerini, emekleme süreçlerini atlattı, bundan sonra artık proje üretmek, ürün üretmek, Türkiye'de ve dünyada hak ettiği değeri yeri bulabilmek için çabalıyor." 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı