First Lady, oğluyla parti yapan kızları kabloyla dövdü!

First Lady, oğluyla parti yapan kızları kabloyla dövdü!

Devlet Başkanı Mugabe'nin eşinin, oğlunu ziyaret etmek üzere geldiği Johannesburg'da genç bir kıza saldırıda bulunduğu iddia edildi. Mugabe'nin gazabına uğrayan genç kız, "Kabloyla beni dövmeye başladı. Odadan emekleyerek kaçtım" dedi.

Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin eşi Grace Mugabe'nin, Johannesburg'da otelde genç bir kızı darbederek kaşından yaraladığı öne sürüldü. Güney Afrika yerel basını, oğlunu ziyaret etmek amacıyla Johannesburg'da bulunan Mugabe'nin, 20 yaşındaki Gabriella Engels adlı genç kıza lüks bir otelin odasında saldırdığı iddiasına yer verdi.

İddiayı sosyal medya hesabından paylaşan Engels de Mugabe'nin korumalarının saldırı esnasında müdahale etmediğini ve sadece olayı izlediğini belirtti. Engels, alnında saldırıdan kaynaklandığını ileri sürdüğü kesikleri gösteren bir fotoğrafını da paylaştı.

YÜZÜMÜN HER TARAFI YARA İÇİNDE

The News24 adlı siteye konuşan iddia sahibi Gabriella Engels (20), “Grace içeri girdiğinde kim olduğunu bilmiyordum. Elinde bir uzatma kablosu vardı ve beni onunla dövmeye başladı. Aklını kaçırmış gibi arka arkaya vurdu. Odadan emekleyerek zor çıktım. Ben modelim ve yüzümün her tarafı yara içinde. Adalet istiyorum” dedi.

Güney Afrika Dış İlişkiler ve İşbirliği Sözcüsü Clayson Monyela, yargıya taşınacağı kaydedilen iddialara ilişkin, "Bu davada diplomatik dokunulmazlık uygulanmayacak ve Grace Mugabe bir hanımefendi olarak, hükümetin veya hükümet görevlisinin bir parçası değil sadece bir başkanın eşi olarak dava görülecek." ifadesini kullandı.

Grace Mugabe, ülkesinde eşinden sonra devlet başkanlığı koltuğuna oturacak en güçlü adaylardan biri olarak gösteriliyor.