Fırça darbeleriyle siyaseti renklendirdi

Fırça darbeleriyle siyaseti renklendirdi

Yağlı boya resimleriyle siyasete renk katan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, ilk yurtdışı sergisini Yunanistan'da sanatseverlerin beğenisine sundu- Öztürk:- "Bir milletvekili olarak Türkiye'nin kültürel ve sanatsal zenginliğini yurt dışında gös

TBMM (AA) - YILDIZ AKTAŞ - Yağlı boya resimleriyle siyasete renk katan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, ilk yurt dışı sergisini Yunanistan'da sanatseverlerin beğenisine sundu.

Resme öğretmenlerinin teşvikiyle babasının kamyonunu çizerek başlayan Öztürk, üniversitede ve avukatlık yaptığı yıllarda resim tutkusunun peşinden gitti. Ünlü ressamlardan dersler alan Öztürk, bugüne kadar 10'un üzerinde karma, 4 de kişisel sergi açtı.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, izlenimci akımı takip ettiğini ve daha çok doğa resimleri yaptığını anlattı.

30 eserinin yer aldığı "Karadeniz'in Işıkları ve Renkleri" sergisinin, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA ) Kültür Komisyonunun katkılarıyla Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankasının davetlisi olarak Yunanistan'ın Selanik kentinde 23 Şubat'ta açtığını kaydeden Öztürk, serginin 10 Mart'a kadar gezilebileceğini söyledi.

Bunun yurt dışındaki ilk sergisi olduğunu, Paris'ten de bir teklif aldığını ancak henüz planlama yapılmadığını bildiren Öztürk, "Bir milletvekili olarak Türkiye'nin kültürel ve sanatsal zenginliğini yurtdışında gösterme ve tanıtma fırsatı yakalamaktan gurur duyuyorum. Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası uluslararası bir kuruluş olduğu için 11 ülkenin bakanı, bakan yardımcıları, birçok ülkenin konsolosları, elçileri, diplomatlar, Yunanistan'daki siyasetçiler, sanatseverler, soydaşlarımız sergiye geldi." diye konuştu.

Sanatın büyüsünün uzakları yakınlaştırıp dostlukları pekiştirdiğini belirten Öztürk, siyasetin doğasında mücadele, gerilim ve görüş ayrılığı bulunduğunu, bunun da çatışmayı beraberinde getirdiğini ifade etti.

Sanatın ise insanları iyilik ve güzellikte birleştirdiğini vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dilimiz, dinimiz, siyasi görüşlerimiz çok farklı olabilir ama bir sanat eseri bizi birleştirebilir. Çünkü sanat insanlığın ortak değeri ve toplum üzerinde muazzam bir pozitif etkisi var, ayrışmayı ve çatışmayı ortadan kaldırıp insanları iyilikte ve güzellikte birleştiriyor. Dünyadaki insani krizler, kavgalar, savaşlar bunların hepsi sanatla aşılabilir. Bu nedenle, siyasetçilerin mutlaka sanat dalıyla ilgilenmesi gerekir. Sanatla uğraşanların, nezaketi, zerafeti ve iyiliği son derece önemsediğini düşünüyorum. Sanatla uğraşan kişi, yaptığı işin en iyisini yapmaya çalışır. Mesela, Türkiye'de çarpık kentleşmeden şikayet ediyoruz. Mimarlarımız sanatkar bir bakış açısına sahip olsaydı o yapıları çizmezlerdi, müteahhitlerimiz onları yapmazdı ve siyasetçilerimiz de o yapılara izin vermezdi."

Öztürk, eğitim sisteminde çocukların sanatla daha erken buluşturulması gerektiğini, böylece geleceğin daha güzel olacağını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :