Fırat Kalkanı Harekatı

Fırat Kalkanı Harekatı

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, harekat kapsamında, DEAŞ mensuplarınca kullanılan 6 karargah binası ve 11 savunma mevzisi ile PYD/PKK tarafından kullanılan 4 savunma mevzisini imha etti. Operasyonda, 11 DEAŞ mensubu öldürüldü- Tespit edilen 64 DEAŞ ve

ANKARA (AA) - Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, DEAŞ mensuplarınca kullanılan 6 karargah binası ve 11 savunma mevzisi ile PYD/PKK tarafından kullanılan 4 savunma mevzisini imha etti. Operasyonda, 11 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 90. gününe giren harekat kapsamında, bugün saat 07.00'ye kadar meydana gelen gelişmelerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Buna göre, DEAŞ başta olmak üzere, terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 90. gününe girdi.

Karadağ bölgesinde, karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları, El-Bab'ın doğu ve batı bölgelerinin kontrol edilmesine yönelik ileri harekatına devam etti. DEAŞ'ın çekilmesi sonucu PYD/PKK unsurlarınca ele geçirilen Şeyh Nasır meskun mahallinde kontrolü sağlayan muhalif unsurlar, planlı bölgelerin ele geçirilmesine yönelik ileri harekatını sürdürüyor.

Operasyonda yaşanan çatışmalarda bir muhalif şehit oldu, 3 TSK personeli ile 16 muhalif yaralandı. Muhalif unsurlar, 215 meskun mahalde (yaklaşık bin 800 kilometrekare) kontrolü sağladı.

Tespit edilen 64 DEAŞ ve 11 PYD/PKK terör örgütü hedefine, ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, örgüt mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta-kontrol tesisleri, silah ve araçlar etkisiz hale getirildi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, 17 DEAŞ ve 4 PYD/PKK hedefine yapılan hava harekatında, DEAŞ mensuplarınca kullanılan 6 karargah binası ve 11 savunma mevzisi ile PYD/PKK tarafından kullanılan 4 savunma mevzisi imha edildi, 11 DEAŞ mensubu öldürüldü.

DEAŞ'dan temizlenen bölgelerde, muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri 11 el yapımı patlayıcı (EYP), harekatın başından bugüne kadar ise çoğu tuzaklanmış 40 mayın ve bin 673 EYP'yi kontrollü olarak imha etti.

Suriye sınır hattında, İHA'lar ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti devam ediyor.

Bu arada AFAD ve Kızılaya ait unsurlar, Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetlerini sürdürdü.

Koalisyon Güçleri tarafından ise bölgede herhangi bir hava harekatı icra edilmedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :