Fırat Kalkanı Harekatı

Fırat Kalkanı Harekatı

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik harekat kapsamında dün terör örgütü DAEŞ mensubu 7 terörist etkisiz hale getirildi, DAEŞ unsurlarınca savunma mevzisi haline getirilen 10 bina imha edildi- Keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 84

ANKARA (AA) - Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün terör örgütü DAEŞ mensubu 7 terörist etkisiz hale getirildi, DAEŞ unsurlarınca savunma mevzisi haline getirilen 10 bina imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, başta terör örgütü DAEŞ olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Harekatın 48'inci gününde Azez-Rai hattında muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Rai batısındaki Muraygil, Rail, Şuvayrin, Feyruzyah, ve Tel Hişn'de büyük ölçüde kontrol sağlandı, yer yer düşük yoğunluklu çatışma ve mayın ile el yapımı patlayıcı temizliği ise sürüyor.

Gün içerisindeki çatışmalarda 3 muhalif şehit oldu, 14 muhalif yaralandı, destek sağlayan TSK unsurlarında ise zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 50 kilometrekarelik alandaki 124 meskun mahalde kontrol sağlandı.

Keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 84 DAEŞ hedefine, ateş destek vasıtalarınca 412 Fırtına obüsü, 103 çok namlulu roketatar, 87 tank atışı yapılarak, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ileri harekatı desteklendi, belirlenen silah mevzisi, korugan ve dinamik hedefler tam isabetle etkisiz hale getirildi.

- Savaş uçakları hedefleri vurdu

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, Tughali, Muraygil, Rail, Baragidah, Şuvayrin, Şeyh Rih, El Bil, Yahmul, Cariz ve Kafrah’ta bulunan 10 hedefe 12 bomba attı. Görüntüsü tespit edilen terör örgütü DAEŞ mensubu 7 terörist etkisiz hale getirildi, DAEŞ unsurlarınca savunma mevzisi haline getirilen 10 bina imha edildi.

Koalisyon güçleri tarafından, Yahmul ve Cariz’de tespit edilen DAEŞ terör örgütü unsurlarına yönelik gerçekleştirilen 6 hava harekatı neticesinde, 4 DAEŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, 1 havan ve DAEŞ terör örgütü unsurlarınca kullanılan 1 bina imha edildi.

DAEŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde temizlik ve imha timleri tarafından, çoğu tuzaklanmış 28 mayın ve bin 23 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Suriye sınır hattında insansız hava araçlarıyla kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam ediliyor.

AFAD ve Kızılay’a ait unsurlarla ÖSO personeli ve bölgede bulunan sivillere günde 3 öğün sıcak yemek veriliyor ve sağlık hizmetleri karşılanıyor. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgelerinde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :