Finovate Avrupa 2016 Konferansı

Finovate Avrupa 2016 Konferansı

Londra'daki konferansta dünyanın çeşitli ülkelerinden katılan 72 FinTech girişimcisi bankacılık, e-ticaret, bilgi güvenliği gibi alanlarda en yeni inovasyon teknolojilerini tanıttı- Bankalararası Kart Merkezi'nin desteklediği FinTech İstanbul platformu, F

LONDRA - MURAT BİRİNCİ - Finans ve bankacılık alanlarındaki en yeni inovasyon teknolojileri, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Finovate Avrupa 2016 Konferansı'nda tanıtıldı.

Dün başlayan ve bugün sona erecek konferansta dünyanın çeşitli ülkelerinden 72 FinTech girişimi sunum yaptı. Konferansta bankacılık sektörü, e-ticaret, hızlı tüketim, bilgi güvenliği, fon yönetimi, yatırım gibi alanlardaki yeniliklerin tanıtımı gerçekleştirildi. Yapay zeka ve ses teknolojisine yönelik sunumların dikkati çektiği bu yılki konferansa bine yakın davetli katıldı.

Dünyanın önde gelen FinTech girişimlerini bir araya toplayan Finovate’e kısa bir süre önce kurulan FinTech İstanbul Platformu kurucularının yanı sıra Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Dr. Soner Canko ve Türkiye’nin önde gelen bankalarının bilişim ve dijital bankacılık alanındaki üst yöneticileri katıldı.

Fintech İstanbul, hedefi doğrultusunda, Türkiye ve uluslararası alanda işbirliği fırsatlarının ilk adımlarını Londra’da attı. Türkiye’den uluslararası düzeyde FinTech girişimleri çıkarmak üzere yola çıkan ve alanında Türkiye'deki tek platform olan FinTech İstanbul, Finovate Avrupa 2016’da yerini aldı. Böylece Fintech İstanbul’un kuruluşuyla Türkiye’de başlayan "farkındalık" Londra’daki temaslarla, uluslararası networklere de taşınmaya başlandı.

Bankalararası Kart Merkezi'nin desteklediği FinTech İstanbul platformu, Finovate Londra konferansında çeşitli temasların ardından uluslararası işbirliklerinin de ilk adımlarını attı.

Türkiye'den çıkacak FinTech girişimlerine uluslararası sahnede network anlamında avantaj sağlayacak olan FinTech İstanbul, Türkiye Finansal Teknolojiler Girişimcilik Ekosistemi'nin sağlıklı büyümesine destek sağlayacak, hem FinTech girişimlerini hem de bankaları aynı masa etrafında bir araya getirecek.

BKM ve FinTech İstanbul'un amacı, İstanbul'u da FinTech'in başkenti adaylarından biri yapmak olacak. FinTech İstanbul'un kurucuları Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Direktörü İhsan Elgin ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Yazıcı, FinTech İstanbul olarak yapacakları işbirliklerine ve ziyaretlere Londra'dan başladıklarını, San Francisco ve Singapur'un da eklenmesiyle birlikte, Türkiye'den çıkan FinTech girişimlerine 3 kıtada işbirliği fırsatları geliştireceklerini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :