Finlandiya-ABD savunma işbirliği anlaşması imzaladı

Finlandiya-ABD savunma işbirliği anlaşması imzaladı

HELSİNKİ (AA) - Finlandiya ve ABD arasında savunma işbirliği anlaşması imzalandı. İki ülke arasında varılan anlaşmaya, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de...

HELSİNKİ (AA) - Finlandiya ve ABD arasında savunma işbirliği anlaşması imzalandı.

İki ülke arasında varılan anlaşmaya, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de ABD Savunma Bakanı Yardımcısı Robert O. Work ve Finlandiya Savunma Bakanı Jussi Niinisto tarafından imza atıldı.

Yasal bağlayıcılığı bulunmayan anlaşmayla, istihbarat paylaşımı, siber savunma ve eğitim gibi alanlarda ortak araştırma ve atılım yoluyla ilişkilerin derinleştirilmesi hedefleniyor.

Anlaşmada, "ABD'nin Baltık Denizi'nde ve çevresindeki varlığı, bölgede istikrarı destekliyor ve ülkelerimiz arasında savunma işbirliğini artıran fırsatlar yaratıyor." ifadesine yer verildi.

Bu arada Finlandiya Savunma Bakanlığı, son 24 saatte Rus savaş uçaklarının şüpheli hava ihlallerini gözlemek için iki kez jetlerin havalandırıldığını bildirdi.

Bakanlığın açıklamasında, Rusya sınırına 140 kilometre uzaklıkta, Porvoo kentinin güneyinde Finlandiya Körfezi'nde dün gece bir Su-27 uçağının fark edildiği, aynı bölgede daha önce de Su-27 jetinin uçtuğunun tespit edildiği kaydedildi.

İskandinav ülkesi Finlandiya'nın, son dönemde Rusya'nın Baltık bölgesindeki faaliyetlerinden endişe ettiği belirtiliyor.

NATO üyesi olmayan Finlandiya, ABD ile ortak hava, kara ve deniz tatbikatları düzenliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :