Fındıkta destek ödemesi yarın başlıyor

Fındıkta destek ödemesi yarın başlıyor

Fındıkta alan bazlı gelir desteği, yarından itibaren üreticinin hesaplarına yatırılmaya başlanacak - AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu:- "Destek ödemeleri 17 Haziran-1 Temmuz arasında fındık üreticilerinin hesabına yatacak"- TZOB Yönetim Kurulu Üyesi So

ORDU (AA) - Fındıkta alan bazlı gelir desteğinin, yarından itibaren üreticinin hesaplarına yatırılmaya başlanacağı bildirildi.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, yazılı açıklamasında, destek ödemelerinin 17 Haziran-1 Temmuz'da fındık üreticilerinin hesabına yatırılacağını belirtti.

Gündoğdu, alan bazlı gelir desteği ödemelerinden yaklaşık 400 bin üreticinin yararlanacağına işaret etti.

Daha önceki senelerde olduğu gibi ödemelerin, üreticilerin TC kimlik numaralarının son rakamlarına göre hesaplarına yatırılacağını kaydeden Gündoğdu, "Buna göre kimlik numarası 0 ve 2 ile bitenler 17.06.2016, 4 ve 6 ile bitenler 24.06.2016, 8 ile bitenler ise 01.07.2016 tarihinde ödemelerini alacak." ifadesini kullandı.

Alan bazlı gelir ödemelerinin tüm şehre büyük katkı sağladığını vurgulayan Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Dekar başına 170 lira olarak verilen desteğin Ordu için toplamı 277 milyon lira ediyor. Böylesine büyük bir rakamın doğrudan likit olarak Ordu'ya girmesi, şehir ekonomisine adeta doping etkisi yapacaktır. Çiftçi olsun olmasın, tüm hemşehrilerimiz alan bazlı gelir desteği uygulamasından fayda görüyor. Hükümetimiz daima çiftçinin yanında olmuş ve buna göre politikalar üretmiştir. Bu projelerin ve katkı ödemelerinin artarak devam etmesi için girişimlerimiz sürecektir."

- Üreticilere moral oldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, 24 Haziran'da yapılacağı duyurulan ödemelerin erken tarihe çekilmesine çok sevindiklerini belirterek, "Bu karar üreticilerimize büyük moral oldu." dedi.

Yaklaşık 400 bin üreticinin destek ödemesini beklediğini ifade eden Soydan, "Yarından itibaren hesaplara yatacak para üreticilerimizin sorunlarını büyük ölçüde giderecektir. Üreticilerimiz TC numaralarının son harfine göre Ziraat Bankasına giderek paralarını alabilir." diye konuştu.

Soydan, ülke genelinde yaklaşık 400 bin üreticiye 800 milyon liranın üzerinde para yatırılmasının beklendiğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :